AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Faresin Leader PF dostal inovativní technologie, patří mezi nejchytřejší krmné vozy

Zveřejněno: 19. 2. 2018

Společnost Faresin Industries představila novou generaci samojízdného krmného vozu řady Leader PF. Nová generace dostala do vínku řadu inovací, které se týkají kabiny a systémů řízení.

Faresin Leader PF

Nová kabina PF se vyznačuje novou geometrií a skloněnou zasklenou plochou. Vedle větší viditelnosti poskytuje kabina větší komfort a intuitivnější ovládání.  Na ovládacím panelu je před multifunkčním joystickem instalována inovativní 7palcová barevná obrazovka. Celá kabina je chráněna před prachem zvenčí.TIP: 360° kamerový systém pro krmný vůz eliminuje mrtvé body

Největší novinkou je však systém FM (Precision Feed Measurement), vyvinutý samotným Faresinem a společností ITPhotonics. Na přání je možné systém rozšířit o rozhraní FarMatics, jež umožňuje dálkové ovládání provozních parametrů. PFM provádí všechny měřicí funkce a poskytuje informace o správné přípravě směsi. Obsluha se už nemusí spoléhat na teoretické hodnoty získané z pravidelných laboratorních testů, PFM vše sám změří v reálném čase.

Aby společnost Faresin Industries zajistila maximální efektivitu, vyvinula a patentovala index homogenity, parametr, který naznačuje, kdy je ideální čas přestat míchat před distribucí krmné směsi. Systém také umí optimalizovat nejrůznější přísady v závislosti na volbě jednotlivých složek.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Faresin

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.