Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Fastrac už nebude rychlostně omezen

Zveřejněno: 27. 11. 2017

Dva nejprodávanější traktory společnosti JCB jsou prvními traktory, které plní nové požadavky ohledně provozu po pozemních komunikacích.

Fastrac

Fastrac 4000 a nový Fastrac 8000 mají maximální rychlost 60 km/h a 65 km/h, ale na některých trzích musely být prodávány s omezeními na 25 km/h. To znamenalo, že Fastrac ztratil jednu ze svých předností, a to komfortní komfortní rychlou jízdu. Nyní se traktory JCB Fastrac staly prvními traktory, které splňují evropské předpisy pro typové schválení T1B pro zemědělská vozidla překračující rychlost 40 km/h. To znamená, že traktory mohou být prodávány zákazníkům v celé Evropské unii bez limitní rychlosti, což se na některých trzích dříve uplatňovalo. 

Nové traktory Fastrac nesou ještě další změny

Převodovka nově bude nabízet tři nastavení. Ovládání převodovky je doplněno o nastavení, které umožňuje vyšší otáčky motoru pro rychlejší zrychlení při těžkých zátěžích a jízdě do kopce. A další nastavení, které pracuje s menším počtem otáček motoru pro úspornější a tišší jízdu. Nové možnosti GPS a ISOBUS jsou k dispozici prostřednictvím volitelného displeje Trimble TMX 2050 včetně integrovaného automatického systému řízení, který zajišťuje přesnost od DGPS po RTK pro širokou škálu aplikací v terénu.

Traktory Fastrac bude dále možné obut do nových kombinací pneumatik a dostanou rozšířené LED osvětlení.

Autor: Milan Jedlička
Foto: JCB

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.