AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Fendt rozšiřuje řadu žacích strojů a shrnovačů

Zveřejněno: 24. 8. 2018

Fendt nabízí ucelený sortiment techniky pro sklizeň a zpracování pícnin. Nyní představuje zcela nové stroje.

Nový tažený žací stroj Fendt Slicer

Tažené žací stroje Fendt Slicer TKC & TRC

Nově Fendt nabízí odpružený tažený žací stroj, který je k dostání ve dvou verzích (pracovní záběr 3 nebo 3,5 m). Obě verze mohou být vybaveny kondicionérem (zubový nebo válečkový). Žací stroj může být libovolně natáčen doprava, doleva či do středu. Výhodou taženého žacího stroje je to, že může být využíván méně výkonným traktorem, protože na traktor působí menším zatížením, než tříbodový nesený žací stroj. Zlepšené rozložení hmotnosti je také výhodou na svazích a při otáčení má stroj větší stabilitu.

Horní rám žacího stroje poskytuje větší volnost v pohybu. Stroj se dokáže trojrozměrně přizpůsobit poli. Výšku řezu lze plynule nastavit od 3,5 do 7 cm (bez použití nářadí).

Fendt Slicer TKC & TRC
Fendt Slicer TKC & TRC

Kondicionér Fendt Booster 285 DN

Fendt dále představuje kondicionér o šířce 1,82 metrů, který se agreguje do zadního závěsu traktoru. Díky své lehké a kompaktní konstrukci je především určen pro použití v hornatých oblastech.

Fendt Booster 285 DN
Fendt Booster 285 DN

Nový Fendt Former 1502

Mezi shrnovači je novinkou Fendt Former 1502 s pracovní šířkou 3,60 až 7 metrů. Pracovní šířku lze hydraulicky a plynule nastavit. Shrnovač disponuje sekvenčním řízením, což znamená, že na souvrati dojde nejprve ke zvednutí prvního rotoru a až pak druhého. Každý rotor o průměru 2,96 m má 12 ramen. Kloubové zavěšení rotoru a vysoce flexibilní rám se extrémně dobře přizpůsobují povrchu půdy. Rotory jsou nezávislé na rámu tak, aby mohly být nastaveny v podélném a příčném směru.

Fendt Former 1502
Fendt Former 1502

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.