Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

I po 50 letech Strautmann inovoval tak jednoduché zařízení, jako je vykusovač siláže

Zveřejněno: 1. 12. 2018

Mohlo by se zdát, že vykusovač siláže je tak prověřeným zařízením, že na něm snad už nejde nic inovovat. Obzvláště, když se vykusovačů prodalo už 100 000 a jsou ve výrobě přes 50 let. Strautmann to ale dokázal a potvrdil, že vykusovač siláže je stále populární. Rovněž uvádí na trh menší krmný vůz.

Vykusovač siláže

Vykusovače siláže jsou stále oblíbeným zařízením na mnoha smíšených farmách. Strautmann u svého vykusovače Hydrofox inovoval zejména řezné ústrojí a koncepci pohonu. Pohon je nyní složen z dvojitých hydraulických válců, které zabezpečují pohon řezné jednotky. Geometrie nožů byla změněna. Zdvih nožů se zvýšil od 33 mm do 45 mm pro lepší kvalitu a rychlost řezu.

Strautmann Hydrofox je k dostání v různých provedeních.

Strautmann na veletrhu EIMA 2018 prezentoval nový tažený krmný vůz Verti-Mix 1201, který je podobný modelu Verti-Mix 1451. Je ale menší. Podle výrobce je krmný vůz zvláště vhodný pro zemědělce, kteří chtějí naplnit vůz malou lopatou. Ústrojí není větší než 2,76 metru. Šířka stroje je 2,42 metrů. Vůz je vhodný pro krmení až 85 krav. U krmného vozu je možné si zvolit způsob vykládky krmiva (vlevo, vpravo, dozadu).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Strautmann

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.