Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Inovativní technologie přesného výsevu od výrobce Precision Planting míří do Evropy

Zveřejněno: 25. 8. 2018

Americká společnost Precision Planting, která je od roku 2017 součástí skupiny AGCO, se specializuje na agronomické aspekty růstu rostlin. Sortiment zahrnuje technologie pro optimalizaci výsevu kukuřice, slunečnice a cukrové řepy. Řešení pro přesný výsev bylo představeno v rámci akce Fendt Field ve Wadenbrunnu.

Secí stroj AGCO Precision Planting.

Za posledních 25 let si našly technologie společnosti Precision Planting místo v mnoha secích strojích u severoamerických zemědělců. Poprvé jsou tyto technologie, které mají pozitivní vliv na různé růstové cykly rostliny, testovány v severní a západní Evropě.

Výsevní ústrojí Precision Planting.
Výsevní ústrojí Precision Planting.

Na polní akci Fendt Field Day byla vyseta kukuřice technologií od společnosti Precision Planting. Výsevní ústrojí Precision Planting dokáže dodržet přesnou hloubku setí a optimálně umístit semeno do půdy. Optimální výskyt semen tvoří základ vysokých výnosů. Hlavní pozornost je věnována přesné hloubce výsevu do vlhké půdy. Díky automatickému systému řízení DeltaForce je výsevní hloubka vždy správná. Pokud se systém setká se změnami v půdních podmínkách, jako je například písek, přítlak se automaticky nastaví těmto podmínkám (od 10 do 250 kg). Přesná hloubka výsevu může být tedy trvale udržována.

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.