Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Jak z dědečka udělat moderní traktor?

Zveřejněno: 18. 12. 2017

Německý výrobce elektroniky Reichhardt, nabízí sadu s názvem Iso Fit, která udělá z jakéhokoliv traktoru, traktor s ISO-BUS ovládáním. Pomocí pár elektronických součástek dokonce můžete z x roků starého traktoru udělat klidně veterána s naváděním.

Traktor s ISO-BUS ovládáním

Iso Fit od Reichhardt obsahuje kabely ISO-BUS, které jsou adaptivní pro každý traktor bez ohledu na značku a rok výroby. S Iso Fit Basic Kit získáte v zadní části stroje a uvnitř kabiny zástrčku pro přístroje, které vyžadují ISO-BUS ovládání. Komunikace mezi traktorem a nástrojem je řízena standardem Iso 11783. Sada přídavných kabelů také umožňuje montáž zástrčky ISO-BUS do přední části traktoru.

Pokud traktor vybavíte ještě jednotkou T-Ecu, načtou se vám data, jako je rychlost jízdy, rychlost PTO nebo pracovní polohové senzory. Jednotka Reichhardt T-Ecu pak tyto informace přenese do standardu Iso 11786 v okruhu ISO-BUS.

Chcete-li jít dále, je možné, díky adaptéru, získat informace o přijímači GNSS. Dále je k dispozici také Iso Control, což je ISO-BUS joystick. Iso Lift zase umožňuje elektronickou regulaci závěsu. Za pomocí Iso Flex zase lze ovládat elektroniku z tabletu. A nejlepší ze všech, souprava PSR lenksysteme umožňuje automatické řízení traktoru – instalováno přímo na hydrauliku řízení. Hlavními výhodami těchto sestav je snížení investice ve srovnání s novějším traktorem, ale zejména zvýšení komfortu a přesnosti každodenní práce.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Reichhardt

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.