Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

JCB Loadall 532-60 AGRI, manipulátor speciálně pro chovatele hospodářských zvířat

Zveřejněno: 2. 3. 2020

Loadall 532-60 AGRI je novým přírůstkem do rodiny teleskopických manipulátorů JCB Loadall Series III. Cílí hlavně do odvětví chovu hospodářských zvířat. Manipulátor nabídne pokročilejší technologie, vyšší provozní účinnost a novou úroveň pohodlí.

Nový JCB Loadall 532-60 AGRI

Teleskopický manipulátor Loadall 532-60 AGRI je vybaven novou kabinou Command Plus, která kombinuje prostornost, maximální viditelnost a tiché prostřední. Manipulátor přináší přednosti z vyšších modelových řad do kategorie strojů s dosahem ramene 6 m. Model má potenciál zlepšit produktivitu na mléčných a jiných farmách zabývající se chovem hospodářských zvířat.

Zajímavé je, že Loadall 532-60 nabízí stejné hodnoty jako manipulátor nové generace 532-70. Nový 532-60 má však kompaktnější rozměry. Adekvátní rozměry manipulátoru umožňují manipulátoru se pohybovat v zemědělských budovách a kolem nich. Manipulátor ale dokáže zastat práci i při stohování a nakládání balíků. Tam, kde je obtížný přístup do budov, lze model Loadall 532-60 pořídit s 20palcovými pneumatikami, aby se výška stroje snížila na pouhých 2,40 m. Maximální nosnost 3200 kg zvedne prostřednictvím dvoudílného teleskopického ramene až do výšky 6,20 m.

Manipulátor je poháněn 4,4litrovým motorem EcoMAX JCB o výkonu 109 koní, který poskytuje vynikající charakteristiky výkonu a točivého momentu pro manipulaci a opakované úlohy (nakládací cykly). Motor je spojen s čtyřstupňovou převodovkou, která se ovládá za pomocí joysticku. Přes něj se ovládají i další funkce manipulátoru – hydraulika, odpružení či automatické vyklepání lepkavých materiálů z vidlí či lžíce, vyprázdnění obilí ze lžíce s přesností nebo postupné vyklepávání senáže a kukuřičné siláže z vidlí na silážní jámě. Manipulátor disponuje novou kabinou, která byla už dříve představena u větších modelů. Čelní sklo je jednodílné, obsluha má nerušený výhled před sebe a nahoru. Nízko rameno, velká boční a zadní okna, kompaktní sada systémů pro plnění aktuální emisní normy - to vše zaručuje dobrou viditelnost kolem stroje. Pro plnění emisní normy Stage IV je manipulátor vybaven systémem SCR - selektivní katalytická redukce a DOC – oxidační katalyzátor.

Maximální rychlost stroje na pneumatikách 380/75 R20 je 33 km/h a na pneumatikách R0 460/70 R24 je 40 km/h.

Novinka se představila na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019.

Jak vypadala výstavní plocha JCB na veletrhu Agritechnica 2019?

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: JCB

1) čerpáno z materiálů JCB

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.