Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

JCB postaví továrnu v Texasu

Zveřejněno: 24. 1. 2024

Společnost JCB oznámila, že v Severní Americe postaví novou továrnu, která v příštích pěti letech vytvoří 1 500 nových pracovních míst.

JCB postaví továrnu v Texasu.

Výstavba továrny společnosti JCB o rozloze 67 000 m² bude zahájena na začátku roku 2024 na pozemku v San Antoniu v Texasu.

Nový závod bude vyrábět stroje převážně pro zákazníky v Severní Americe, která je největším světovým trhem se stavebními stroji. Půjde o druhou továrnu JCB v Severní Americe, kde společnost zahájila výrobu v Savannah ve státě Georgia v roce 2001. JCB North America již nyní zaměstnává 1 000 lidí. Podrobnosti o produktech, které se budou v novém závodě vyrábět, budou oznámeny později.

Generální ředitel společnosti JCB Graeme Macdonald řekl: „Severní Amerika je nedílnou součástí budoucího růstu a úspěchu společnosti JCB a nyní nastal ten správný čas, aby zde společnost JCB rozšířila svou výrobní přítomnost. Texas je živou a rostoucí ekonomikou a tento stát nabízí velké výhody, pokud jde o centrální polohu a dobrý přístup k dálnicím a přístavům, Město San Antonio má také dobře vybudovanou kvalifikační základnu, což z něj činí velmi atraktivní místo pro zřízení továrny.“