Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

JD a Fendt odmítl podat informace o elektronice svých traktorů, výrobce navigací tak končí

Zveřejněno: 18. 10. 2018

Společnost Precision Makers, která je součástí nizozemské skupiny Dutch Power Company, musela vyřešit nebývalý problém. Kvůli odmítnutí výrobců podat informace o svých traktorech musela společnost přestat nabízet své systémy, které umí navádět traktor například v sadech.

Sadové speciály Fendt a John Deere.

Společnost Precision Makers přestala nabízet svou službu X-pert (umožňovala navigovat traktory) a též přestala prodávat a vyvíjet systém pro měření výnosů YieldMaster Pro.

Výrobci, jako je John Deere a Fendt, neposkytli informace o elektronice svých traktorů a strojů na úpravu golfových hřišť. Precision Makers tak musel neustále aktualizovat své systémy v těchto strojích. Pokaždé, když výrobce přišel s novým systémem nebo něco změnil, musel se upravit systém společnosti Precision Makers. To znamenalo komplikaci v podobě odstavení stroje i na několik dnů až týden, což je v zemědělství nepřijatelné. Neustálé aktualizace stály mnoho peněz a času.

Precision Makers už nové systémy nevyvíjí a bude se zaměřovat na dodávky elektroniky v jiném odvětví. Společnost Precision Makers bude i nadále poskytovat služby stávajícím zákazníkům v nadcházejících letech. Stávající zákazníci se mohou poptávat náhradní díly ještě po dobu deseti let.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.