Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

John Deere a DeLaval navazují strategické partnerství pro udržitelnou produkci mléka

Zveřejněno: 27. 1. 2024

Společnosti John Deere a DeLaval spojují své síly a zakládají Centrum pro udržitelnost mléka (Milk Sustainability Center – MSC). Tento digitální ekosystém podporuje mléčné farmy při realizaci efektivnější a udržitelnější výroby. Systém je otevřený dalším partnerstvím a poskytuje manažerům farem veškerá data, která potřebují pro dobrý přehled o své farmě.

John Deere a DeLaval navazují strategické partnerství pro udržitelnou produkci mléka.

Mléčné farmy mohou pomocí Centra pro udržitelnost mléka sledovat efektivitu využití živin (NUE) pro dusík, fosfor, draslík a CO2 pro celou farmu, jednotlivé pozemky nebo stádo. MSC také pomáhá chovatelům dojnic porovnávat výkonnost s ostatními farmami a upozorňuje na oblasti, které je třeba zlepšit. MSC mohou používat všechny mléčné farmy bez ohledu na značky strojů a používaná softwarová řešení.

Zahájení partnerství mezi společnostmi John Deere a DeLaval bylo důležitou součástí expozice John Deere na veletrhu Agritechnica 2023.

V Severní Americe a vybraných evropských zemích bude MSC uveden na trh v létě 2024. Systém je k dispozici zdarma. Prémiová verze s rozšířenými možnostmi bude uvedena na trh později.