Dnes je 22.10. – svátek slaví Sabina

Joskin Tetraliner RL pro přepravu kejdy rychlostí až 40 km/h

Zveřejněno: 16. 5. 2024

Cisterny pro dělenou přepravu kejdy jsou stále oblíbenější. Cisterna Joskin Tetraliner RL nasaje kejdu a doveze ji přímo k aplikátoru na pole. Tam dojde k přečerpání kejdy do aplikační cisterny.

Cisterna Joskin Tetraliner RL se může legálně pohybovat po všech evropských silnicích rychlostí až 40 km/h.

Zvláštností cisterny Joskin Tetraliner RL je přenášení hmotnosti na oko až 4 tuny díky přední nápravě umístěné za osou otáčení točny. Tato konstrukce usnadňuje trakci v obtížných podmínkách, aniž by byla ohrožena manévrovatelnost, kterou právě točna poskytuje. Díky tomu bude stroj bez potíží následovat traktor a optimalizovat bezpečnost tím, že se nebude „zařezávat“ do zatáček. Délka cisterny Joskin Tetraliner RL proto nepředstavuje problém při průjezdu obcemi, kam není vždy vhodný přístup pro velká vozidla, ani při jízdách po místních komunikacích.

Díky své zemědělské konstrukci a dvěma zadním nápravám (z nichž poslední je volnoběžná) projede Joskin Tetraliner RL i tam, kde nákladní automobily zastaví. Jeho prázdná hmotnost, vzduchové odpružení a vzduchové brzdy, nemluvě o přepážkách a zemědělských pneumatikách, mu zajišťují bezkonkurenční jízdní komfort a optimální bezpečnost i při vysokých rychlostech nebo v kopcovitém terénu.

Cisterna Joskin Tetraliner RL slouží pro přepravu kejdy.
Cisterna Joskin Tetraliner RL slouží pro přepravu kejdy.

Inovace zde nespočívá v samotném stroji, ale v jeho certifikaci. Tato konfigurace se závažím na oku totiž nezapadala do žádné kategorie vozidel. Firmě Joskin se podařilo prokázat významnou výhodu tohoto typu stroje a získat pro Joskin Tetraliner RL evropské schválení podle nařízení 167/2013, které jej klasifikuje jako stroj s pevnou ojí. Nyní může jezdit po všech silnicích v Evropě.

Žárově pozinkovaný (uvnitř i zvenku) Joskin Tetraliner RL má dlouhou životnost.

Zvláštností cisterny Joskin Tetraliner RL je přenášení hmotnosti na oko až 4 tuny díky přední nápravě umístěné za osou otáčení točny.
Zvláštností cisterny Joskin Tetraliner RL je přenášení hmotnosti na oko až 4 tuny díky přední nápravě umístěné za osou otáčení točny.

Pro přečerpávání může být přepravní cisterna vybavena vakuovým nebo lopatkovým čerpadlem. První z nich je poháněno PTO. Protože je umístěno v oji ve tvaru V, je řádně chráněno při otáčení nebo jízdě po nerovném terénu, ale zůstává k dispozici pro snadnou údržbu. Druhá varianta je umístěna v zadní části cisterny a má hydraulický pohon.

Vzduchové odpružení cisterny Joskin Tetraliner RL.
Vzduchové odpružení cisterny Joskin Tetraliner RL.

Jak je u strojů Joskin obvyklé, i cisternu Joskin Tetraliner RL lze vybavit řadou doplňků. Uživatel si například může zvolit doplnění o posuvný poklop pro plnění v horní části cisterny, trychtýře umožňující sání aplikátorů přímo z cisterny Joskin Tetraliner RL, turbo plničku (v kombinaci s vývěvou), hydraulický míchač, sací a výtlačné rameno a mnoho dalšího.

Nová cisterna Joskin Tetraliner RL bude vyráběna s objemem nádrže od 21 000 litrů do 28 000 litrů.