Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Kabelové svazky postrádají flexibilitu, Murrelektronik doplňuje sortiment výrobků o nové řešení pro mobilní stroje

Zveřejněno: 10. 5. 2021

S modulárním instalačním systémem od společností Murrelektronik a Data Panel jednoduše zvládnete signály v mobilních strojích, které často pracují v náročných podmínkách.

Tradičně rozšířené instalační koncepce s kabelovými svazky postrádají flexibilitu, svorkovnice mohou být dokonce netěsné. Zdroj foto - Damian Pawlos

Mezi typické použití těchto strojů patří například zemědělské či těžební stroje, jeřáby nebo stroje k běžnému použití (popelářská auta, sněžné pluhy, atp…). Jsou spojené s prací v náročných provozních podmínkách, denním chlebem těchto strojů jsou zvýšené vibrace, prach, nízké teploty nebo znečištění.

„V dnešní době často slyšíme nebo čteme o automatizaci průmyslové výroby, ale i mobilní stroje nejen v zemědělství se vyvíjejí a zlepšují. O tom se již tolik nemluví. Používají se kontroléry (programovatelné logické automaty), využívá se senzorů a aktorů, sbírají se různé druhy signálů. Z toho důvodu je zapotřebí sofistikovanějších řešení, která odpovídají čím dál tím více sofistikovanějším strojům,“ poznamenává k zemědělským strojům Tomáš Kulhánek, obchodní zástupce společnosti Murrelektronik.

Ve srovnání s tradičními instalačními řešeními nabízí Data Panel koordinované řešení. Zdroj foto - tisková zpráva Murrelektronik
Ve srovnání s tradičními instalačními řešeními nabízí Data Panel koordinované řešení. Zdroj foto - tisková zpráva Murrelektronik

Tradičně rozšířené instalační koncepce s kabelovými svazky postrádají flexibilitu, svorkovnice mohou být dokonce netěsné. Kvůli technologickému růstu a potřebě rozšiřovat a inovovat dosahují stávající řešení svých limitů. Ve srovnání s tradičními instalačními řešeními nabízí Data Panel koordinované řešení, jak potvrzuje Tomáš Kulhánek: „Elektrotechniky běžně používané aplikace často využívají kabelových svazků a rozvaděčů. U kabelových svazků spočívá úskalí v následné údržbě, v možnostech dalšího rozšíření a variant, jste závislí na dodavateli svazků. V rámci rozvaděče je to například spotřeba místa, časová náročnost instalace, chybějící LED signalizace nebo problém se zatékající či zkondenzovanou vodou. A právě naše řešení lze aplikovat tak, aby se výrobce mohl vyvarovat výše popsaným potížím, zjednodušit a zefektivnit instalaci, tím ušetřit peníze.“ Data Panel tedy díky hi-tech řešení zjednodušuje instalaci, zefektivňuje a zkracuje montážní čas stroje.

David Hanák a Tomáš Kulhánek. Zdroj foto - tisková zpráva Murrelektronik
David Hanák a Tomáš Kulhánek. Zdroj foto - tisková zpráva Murrelektronik

Řešení šitá na míru se skládají ze sběrnicových modulů a pasivních rozdělovačů od společnosti Data Panel, které společně s předmontovanými konektory od Murrelektronik perfektně splňují požadavky zákaznických aplikací. Navíc jsou robustní, odolné, 100 % testované, jednoduché na výměnu a splňují očekávání požadovaná v prostředí s extrémní zátěží. Pokud hledáte optimální řešení v oblasti mobilních instalací, obraťte na specialisty společnosti Murrelektronik. K dispozici je vám obchodní zástupce Tomáš Kulhánek a technik David Hanák.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Murrelektronik

1) z podkladů Murrelektronik

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.