AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kloubové kolové nakladače JCB pro zemědělství dostaly výkonnější motor

Zveřejněno: 13. 3. 2021

Zemědělské kolové nakladače JCB střední třídy dostaly inovace v podobě nové verze motoru vyhovující emisní normě Stage V. Výhodou motoru je také nejen vyšší výkon, točivý moment, ale i kultivovanější projev.

JCB 411 Agri nabízí s motorem vyhovující emisní normě Stage V výkon 109 koní. Zdroj foto - tisková zpráva JCB

Modely zemědělských kolových nakladačů JCB 411 Agri (109 koní), 413S Agri (150 koní) a 417 Agri (130 koní) jsou nyní poháněny nejnovějším čtyřválcovým motorem JCB DieselMax o objemu 4,8 litru, který je vybaven systémem JCB Autostop. Tento systém pomáhá snižovat celkovou spotřebu paliva automatickým vypínáním motoru při volnoběžných otáčkách. Na přání je možné dodat reverzní ventilátor s hydraulickým nastavením rychlosti pohonu v závislosti na okolní teplotě, aby se optimalizovalo chlazení.

Modely JCB 411 Agri a JCB 417 Agri jsou navrženy a vybaveny primárně pro práci na zpevněném povrchu. Jejich motor je spojen se čtyřstupňovou převodovkou JCB Powershift. Uplatní se především při práci ve velkých skladech a na farmách. Obsluha stroje sedí vysoko nad zemí, takže má perfektní výhled do okolí stroje. Pro model JCB 417 Agri je na výběr ze tří provedení ramen vhodných pro stohování či plnění návěsů.

 Nejnovější JCB 417 má nyní k dispozici 130 koní. Zdroj foto - tisková zpráva JCB
Nejnovější JCB 417 má nyní k dispozici 130 koní. Zdroj foto - tisková zpráva JCB

Označení „S“ u JCB 413S Agri znamená, že disponuje výbavou pro náročný provoz. Tento stroj má větší výkon motoru, šestistupňovou převodovku Powershift a volitelné diferenciály. Tato výbava nakladači umožňuje pracovat na silážní jámě při rozhrnování či na polním hnojišti. Nejvyšší pojezdová rychlost téměř 50 km/h umožňuje držet krok s traktory a dalšími zemědělskými stroji na silnici. U všech modelů je na přání dodáváno hydraulické odpružení ramen. To přijde vhod pří jízdě po nerovném povrchu.

Pro zajištění pohodlí je na výběr z několika nových druhů sedaček. Pro práci v uzavřeném prostoru je už ve standardní výbavě instalována zadní kamera, obraz je promítán na displeji v kabině.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: JCB

1) z podkladů JCB

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.