Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Komatsu Forest vyvíjí elektrické lesnické stroje

Zveřejněno: 28. 7. 2023

Společnost Komatsu Forest dále investuje do budoucnosti a buduje zcela nové vývojové oddělení zaměřené na elektrifikaci lesních strojů. Touto iniciativou chce společnost zaujmout vedoucí postavení v odvětví lesních strojů a přispět ke snížení emisí oxidu uhličitého z lesních strojů. Iniciativa je plně v souladu s cíli společnosti, kde je udržitelnost základem celého podnikání.

Harvestor Komatsu.

„Máme výrobní závod, který se blíží uhlíkové neutralitě, stejně tak pracujeme na snižování emisí CO2 z používání našich lesnických strojů. Vizí je dosáhnout "pracoviště s nulovými čistými emisemi“, říká Erik Nilsson, technický ředitel společnosti Komatsu Forest.

„Vidíme rostoucí zájem našich zákazníků a partnerů o snížení dopadu lesních strojů na životní prostředí. Naším cílem je snížit emise CO2 z našich výrobků o 50 % do roku 2030 a očekáváme, že do té doby budeme mít něco na trhu,“ říká Peter Hasselryd, viceprezident pro marketing a prodej ve společnosti Komatsu Forest.

Otevření se elektrifikaci v lese je pro Komatsu Forest průlomovým technologickým krokem – který zároveň představuje velkou výzvu. Vzhledem k tomu, že stroje pracují mimo elektrickou síť, je třeba při vývoji nových strojních řešení zohlednit mnoho aspektů.

Nové vývojové oddělení se bude postupně rozšiřovat a společnost hledá lidi s několika různými typy kompetencí. „Hledáme vývojáře elektrických vozidel, vývojáře hardwaru a softwaru, výpočetní inženýry, aplikační inženýry v oblasti energetiky, hydrauliky a mechaniky, ale vidíme, že potřebujeme také nové kompetence v oblastech, jako je certifikace a testování vozidel, a to vše se skutečným zájmem o vývoj produktů a řešení pro udržitelnou budoucnost,“ říká Nilsson.