Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Konference Mléko 2025 objasní budoucnost automatizace v prvovýrobě mléka

Aktualizováno: 28. 4. 2020

Automatizací v prvovýrobě mléka a zvýšením efektivity provozů živočišné výroby se bude zabývat první konference svého druhu v České republice - Mléko 2025 - s mezinárodní účastí profesionálů z oboru.

Konference Mléko 2025 objasní budoucnost automatizace v prvovýrobě mléka

AKTUALIZOVÁNO: Konference Mléko 2025 se měla původně uskutečnit v Libčicích nad Vltavou. Z důvodu vládních opatření se uskuteční virtuálně.

Inspirativní konference s mezinárodní účastí významných osobností se virtuálně uskuteční ve dnech 7.5.2020 a 14.5.2020 od 7:00 do 10:00 h. Událost je především určena pro velké zemědělské podniky zabývající se chovem skotu nad 350 ks, neboť mezi hlavní témata budou zařazena automatizace v prvovýrobě mléka a zvýšení efektivity provozů. Konference tohoto druhu a rozsahu se koná v České republice vůbec poprvé.

Vzhledem k tomu, že mezi partnery konference patří významné firmy poskytující pojišťovací a finanční služby v oblasti stájových technologií a staveb, jako jsou AGRO-partner Soběslav, Lely, RESPECT, Erste Leasing, Agroteam CZ, DE HEUS, PAMA a I. Kamenická stavební a obchodní firma, posluchači se mohou těšit na bohatý program nabitý teoretickými i praktickými informacemi.

Majitelé farem se podělí o zkušenosti

Dne 7.5.2020 konferenci zahájí Martin Vasquez s tématem Jaké změny nás čekají? Společnost Lely představí Gijs Scholman. O měření kvality mléka na Dairy XL farmě bude hovořit Stieneke Ijdema. Technologickým řešením Lely se bude věnovat Coert van Lenteren a Karel Bednář, předseda představenstva ZD Pluhův Žďár, se s diváky podělí o zkušenosti z řízení farmy z pohledu majitele. Jaká je budoucnost automatizace v prvovýrobě mléka? – na to odpoví Gijs Scholman.

Druhý den konference se uskuteční 14.5.2020. Konferenci zahájí předseda Zemědělského svazu ČR pan Martin Pýcha. O novinkách ve stavbě stájí pro skot bude povídat Jan Hulsen. O Lean managementu moderní mléčné farmy bude povídat Stieneke Ijdema. Nebude chybět ani představení italské Dairy XL farmy Bandioli. Petr Štrébl se bude zabývat podporou faremního managementu v robotickém dojení a Karol Polaszek krmením na Dairy XL farmě.

V závěru každého vysílání budou zodpovězeny otázky diváků.

Registrace na konferenci Mléko 2025 je zpřístupněná na www.velkefarmy.cz. Pokud jste se již na původní přednášku přihlásili, nemusíte registraci znovu vyplňovat. Firma AGRO-partner Soběslav se vám na vámi uvedený e-mail ozve.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lely

1) čerpáno z materiálů AGRO-partner

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.