Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Kramer zařadil do nabídky svůj nejmenší teleskopický manipulátor Kramer KT 144

Zveřejněno: 24. 11. 2021

Nabídka teleskopických nakladačů společnosti Kramer-Werke GmbH se rozrůstá o dva modely. Řada nyní zahrnuje 13 modelů pokrývající výšku zdvihu od 4,3 m do 9,50 m. Oba nové modely Kramer KT 144 a Kramer KT 3610 byly jako obvykle navrženy s ohledem na maximální robustnost a všestrannost.

Kramer KT 144 je nejmenším modelem v portfoliu teleskopických nakladačů Kramer.

Se svými rozměry - výškou necelé 2 metry a šířkou kolem 1,60 metru - a provozní hmotností přibližně 3000 kilogramů je teleskopický manipulátor Kramer KT144 nejmenším modelem v portfoliu teleskopických nakladačů Kramer. Standardně je na tomto manipulátoru Kramer namontován osvědčený rychloupínací systém Kramer s mechanickým zajištěním. Na přání je k dispozici také hydraulické zajištění a různé běžné rychloupínací systémy, včetně Euro rychloupínače.

Dvě varianty motoru pro manipulátor Kramer

Vybírat lze ze dvou motorů. Základním je motor Yanmar o výkonu 25 koní. Ten splňuje emisní normu Stage V bez dodatečných systémů. Maximální průtok pracovní hydrauliky činí 36,4 litru za minutu. Pro aplikace s vysokými požadavky na výkon je volitelně k dispozici motor Yanmar o výkonu 45 koní s filtrem pevných částic a katalyzátorem. V tomto případě maximální průtok pracovní hydrauliky činí 42 litrů za minutu. Pro silnější motor je k dispozici také rozšířená nabídka volitelných prvků, včetně maximální rychlosti 30 km/h a výkonné hydrauliky až 70 litrů za minutu.

Navzdory kompaktním rozměrům nabízí teleskopický manipulátor Kramer KT 144 prostornou a pohodlnou kabinu.
Navzdory kompaktním rozměrům nabízí teleskopický manipulátor Kramer KT 144 prostornou a pohodlnou kabinu.

Navzdory kompaktním rozměrům nabízí teleskopický manipulátor Kramer KT 144 prostornou a pohodlnou kabinu. Ergonomicky umístěná madla spolu s nízkou nástupní výškou pouhých 40 cm usnadňují nastupování a vystupování z kabiny. Panoramatické prosklené plochy a úzké sloupky kabiny zajišťují optimální výhled.

Charakteristická koncepce ovládání Kramer s rozdělenými funkčními skupinami a barevně odlišenými spínači je rovněž součástí modelu Kramer KT 144, stejně jako joystick s volbou směru jízdy a teleskopické výsuvné rameno.

Model Kramer KT144 je také standardně vybaven elektronickou parkovací brzdou s funkcí udržování v kopci. To znamená, že jakmile se stroj zastaví, parkovací brzda se automaticky aktivuje. Vedle řízení všech kol je volitelně k dispozici i řízení předních kol a krabí chod. V případě potřeby může být stroj vybaven nízkorychlostním řízením a ručním plynem, stejně jako až čtyřmi různými provozními režimy. Díky této kompletní výbavě je kompaktní teleskopický nakladač Kramer KT 144 ideálním strojem pro práci na farmě i uvnitř budov.

Kramer KT 3610 má dvě varianty kabin

Model Kramer KT 3610 má třídílné rameno, délku (bez lžíce) 5,03 metru a šířku 2,28 metru. Díky provozní hmotnosti 8 200 kilogramů (v závislosti na volitelné výbavě) a kompaktním rozměrům dosahuje Kramer KT3610 maximální výšky stohování 9,50 metru a maximálního užitečného zatížení 3 600 kilogramů.

Model Kramer KT 3610 má třídílné rameno, délku (bez lžíce) 5,03 metru a šířku 2,28 metru.
Model Kramer KT 3610 má třídílné rameno, délku (bez lžíce) 5,03 metru a šířku 2,28 metru.

Pro ideální přizpůsobení stroje jsou pro Kramer KT 3610 k dispozici také dvě varianty kabiny. Stroj se standardní kabinou se ideálně hodí do nízkých stájí a průjezdů. Se standardními 24palcovými pneumatikami má stroj celkovou výšku pouhých 2,31 metru, což představuje v této velikostní třídě výjimečnou vlastnost. Pokud není maximální výška stroje limitujícím faktorem, je k dispozici volitelná možnost zvýšené kabiny o 18 cm pro optimální výhled do všech stran, zejména na pravou stranu.

I model Kramer KT 3610 je vybaven známými prvky: Smart Handling, inteligentní ochranou proti přetížení, automatickým vracením lžíce a telematickým řešením EquipCare.