Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lesní vyvážecí návěsy Trejon Multiforest na český trh nově dodává společnost P & L, spol. s r.o.

Zveřejněno: 31. 1. 2022

Tuzemské zastoupení švédského výrobce lesnické techniky Trejon od letošního roku nově zajišťuje společnost P & L, spol. s r.o., která prostřednictvím svých poboček a servisních středisek nabízí lesníkům vyvážecí návěsy Multiforest. Ty velmi dobře zapadají do jejího portfolia, které zahrnuje i další lesnické stroje. A co především, stroje Trejon výborně naplňují požadavky lesníků na kompaktní vyvážecí návěsy s vysokou nosností.

Vyvážecí návěsy Trejon Multiforest nachází uplatnění při sběru klestu či nakládání a dopravě dřeva všech velikostí.

Trejon je rodinnou firmou s více než třicetiletými zkušenostmi s vývojem a výrobou strojů ve vlastním závodě. Během uplynulých desetiletí se firma rozrostla z původních sedmi zaměstnanců na současných šedesát, kteří se uplatňují v konstrukčním, výrobním i logistickém oddělení. Od roku 2009 společnost vyvíjí a vyrábí kompletní řadu vyvážecích návěsů na dřevo a nakládacích ramen. Ramena se vyrábí v lomeném provedení a také s paralelogramem (jedna z mála firem na trhu, která toto provedení vyrábí). První návěs byl představen pod označením Trejon Multiforest na mezinárodní výstavě Elmia Wood v Jönköpingu. Vyvážecí návěsy a nakládací ramena jsou konstruovány ze švédské vysokopevnostní oceli SSAB produkované tak, aby disponovala nejlepším poměrem pevnosti ku hmotnosti.

Vzhledem k tomu, že poptávka po lesnických vyvážecích strojích Trejon neustále roste, výrobní závod byl již několikrát rozšířen a například na začátku roku 2016 byla slavnostně otevřena nová moderní montážní hala. Dnes jsou lesnické stroje Trejon distribuovány do 20 zemí Evropy včetně České republiky, kde je jejich výrobce nově zastoupen společností P & L, spol. s r.o.

Největší nabídka vyvážecích návěsů Trejon Multiforest

Vyvážecí návěsy Trejon Multiforest nachází uplatnění při sběru klestu či nakládání a dopravě dřeva všech velikostí. Ocení je zejména podnikatelé využívající lesnický traktor. Taková souprava je tvořena setem k těžbě a dopravě dřeva, a to i na delší vzdálenosti. Návěs lze zapojit za jakýkoli traktor, takže je i soukromník schopen odvozit z lesa poražené dřevo.

Nedílnou součástí vyvážecích návěsů Trejon Multiforest jsou nakládací ramena, která Trejon vyrábí s dosahem od 4,8 do 7,3 metrů, a to s nebo bez hydraulického výsuvu.
Nedílnou součástí vyvážecích návěsů Trejon Multiforest jsou nakládací ramena, která Trejon vyrábí s dosahem od 4,8 do 7,3 metrů, a to s nebo bez hydraulického výsuvu.

Vyvážecí návěsy Trejon Multiforest jsou vyráběny v nejrůznějším provedení – se středovým rámem od 6,5 do 10,5 tun, s dvojitým rámem od 16 do 18 tun a vybavovány různými typy nakládacích (od 4,8 do 9 metrů) a paralelních ramen (od 5,1 do 6,2 metrů). Je k nim k dispozici také široká škála řídicích systémů, od mechanických ovladačů až po elektrické rádiové ovládání. Lesníci tak mohou vybírat z mnoha modelů včetně menších typů, které využijí především uživatelé traktorů s nízkým průtokem oleje. S vyvážecím návěsem Trejon Multiforest tak mohou dosahovat vysokých výkonů.

Mezi přednosti vyvážecích návěsů Trejon Multiforest patří snadné řízení nebo stabilní a bezpečná konstrukce.
Mezi přednosti vyvážecích návěsů Trejon Multiforest patří snadné řízení nebo stabilní a bezpečná konstrukce.

Mezi přednosti vyvážecích návěsů Trejon Multiforest patří snadné řízení nebo stabilní a bezpečná konstrukce. Na přání zákazníků mohou být stroje vybaveny rozmanitou výbavou – od různých rozvaděčů, ovladačů, lopat, drapáků a rotátorů až po stabilizační podpěry, přídavné klanice, navijáky, úchyty, skříňky, osvětlení, plošiny, vlastní hydrauliku a olejové chladiče. Pro zajištění vyšší průjezdnosti terénem je nabízen i pohon náboje kol.

Jaká je výbava vyvážecích návěsů Trejon Multiforest?

Modely vyvážecích návěsů Trejon Multiforest MF850 – MF1050 standardně disponují silnými stabilizačními podpěrami, namontovanými na čelní mříži. Modely Trejon Multiforest MF850 – MF1802 jsou vybaveny řízeným rámem pro snadnější jízdu v terénu. Řízení podvozku modelu Trejon Multiforest MF1050BS je umístěno v jeho zadní části tak, aby měla obsluha přístup ke skácené dřevině či k hustému porostu. Dále jsou vyvážecí návěsy opatřeny robustní čelní ochrannou mříží a charakteristické je pro ně také asymetrické rozložení podvozku, jenž je umístěn pod středem kola. Toto řešení má za cíl usnadnit provoz stroje v těžkém terénu. Nápravy jsou odolné proti opotřebení. Aby byl náklad při přepravě správně zabezpečen, návěsy disponují posuvnými klanicemi se silnými opěrkami připevněnými k ocelovým pouzdrům. Zajišťovací oka nákladu zabudované ve všech klanicích zajistí bezpečnou přepravu dřeva.

Nedílnou součástí vyvážecích návěsů jsou nakládací ramena, která Trejon vyrábí s dosahem od 4,8 do 7,3 metrů, a to s nebo bez hydraulického výsuvu. Ramena S-line navíc nabízejí funkci teleskopického prodloužení, která umožňuje zvýšit jejich dosah až na 9 metrů či je během přepravy zkrátit. Nadrozměrná točna ramene je celistvý odlitek se dvěma nebo čtyřmi válci, který stroji poskytuje vysokou otočnou sílu. Hydraulické hadice a trubky jsou opatřeny ochranou, aby nedocházelo k jejich poškození. Pouzdra ramena jsou ve všech ohybech namazaná.

Pro více informací kontaktuje produktového manažera Jiřího Dvořáka ze společnosti P & L, spol. s r.o. Mobil – +420 702 207 190, jdvorak@pal.cz nebo na www.pal.cz

Autor: Milan Jedlička
Foto: Trejon

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.