Oslavte s námi 75 let secích strojů AMAZONE
Dnes je 17.6. – svátek slaví Adolf

Lisy na kulaté a hranaté balíky Case IH byly inovovány

Zveřejněno: 24. 5. 2024

Velký lis Case IH LB 436 HD na hranaté balíky získal pro rok 2024 několik důležitých vylepšení, která se soustředí na nový hydraulický systém snímající zatížení. Ten umožňuje ovládat funkce, které se obvykle aktivují ze zadní části lisu, z kabiny prostřednictvím monitoru lisu nebo terminálu ISOBUS traktoru.

Velký lis Case IH LB 436 HD na hranaté balíky získal pro rok 2024 několik důležitých vylepšení.

Řízení tandemové nápravy lze zablokovat z terminálu, přičemž zadní řízená náprava se automaticky zablokuje při couvání nebo v silničním režimu. Některé komponenty lisu byly zesíleny.

Inovovány byly i lisy na kulaté balíky Case IH RB 545 a Case IH RB 545 Silage Pack s pevnou lisovací komorou. Lisy Case IH RB 545 a Case IH RB 545 Silage Pack vybavené ovíječkou jsou určeny zemědělcům, kteří ročně vyrobí 7 000 a více balíků. Oba stroje jsou vybaveny sběračem (2,3 metru) pro manipulaci s těžkým materiálem a systémem řezání s 20 noži. Lisy produkují balíky s vysokou hustotou pomocí 18 válců, které mají nový profil pro lepší otáčení balíků a jsou uloženy na automaticky mazaných ložiscích.

Některé komponenty lisů Case IH byly rovněž zesíleny.

Lis na kulaté balíky získal pro rok 2024 několik důležitých vylepšení.
Lis na kulaté balíky získal pro rok 2024 několik důležitých vylepšení.

Přepracovaný rotor se širšími prsty snižuje spotřebu energie a zajišťuje lepší čištění, čímž snižuje pravděpodobnost namotávání dlouhých plodin a zlepšuje výkonnost při zpracování píce s vysokou vlhkostí. Novinkou u obou modelů je možnost volby vývodového hřídele s 1 000 ot/min, která je k dispozici jako alternativa ke standardnímu pohonu s 540 ot/min a poskytuje vyšší setrvačnost pro plynulejší tok plodiny, snižuje možnost ucpání v těžké trávě a odpovídá nárokům na sečení s plnou sadou nožů v hustých porostech.