Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Made in Russia, Claas Tucano 320 se bude vyrábět výhradně v Rusku

Zveřejněno: 10. 3. 2020

Od dubna letošního roku začne ruský výrobní závod firmy Claas v Krasnodaru vyrábět sklízecí mlátičky Tucano 320. První dva roky bude tento model vyráběn paralelně v Německu a Rusku (Krasnodar). Od roku 2022 bude vyráběn jen v Rusku.

Výroba modelu Tucano

Rozhodnutí o převedení výroby modelu Tucano 320 z německého Harsewinkelu do Ruska bylo učiněno na základě optimalizace výrobních a logistických procesů firmy Claas. Pro ruský výrobní závod to otevírá příležitosti ke zvýšení objemu výroby a vývozu hotových výrobků.

Tucano 320 bude z Ruska exportováno do celého světa včetně Evropy. Nyní je tento kompaktní model nejžádanější v Rumunsku, Německu, Polsku a Srbsku, kde se nachází velké množství malých farem. Podle plánovaných odhadů bude objem výroby činit až 250 kusů ročně. Model by se měl objevit i na trzích Turecka, Arménie a Uzbekistánu.

Doposud ruský výrobní závod dodával komponenty do mateřského závodu v Harsewinkelu. Objem vývozu jednotlivých komponentů činil 3,6 milionu eur ročně - v závislosti na situaci na evropském trhu se zemědělskými stroji a objemech výrobního programu přijímacího závodu.

Výroba komponentů pro sklízecí mlátičky Claas v Krasnodaru začala v roce 2003. Od roku 2015 se tam vyrábí celé sklízecí mlátičky Tucano a traktory Axion a Xerion. Od roku 2016 může Claas oficiálně uvádět, že je Tucano (vyrobený v Krasnodar) ruským produktem. Traktory a sklízecí mlátičky se totiž považují za domácí, pokud je v zemi lokalizováno alespoň 14 výrobních operací. To také znamená, že zájemci o stroj mohou počítat s dotacemi od vlády.

Autor: Claas, tractorreview.ru
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.