Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Maschio představilo nové rozmetadlo průmyslových hnojiv Primo EW

Zveřejněno: 13. 3. 2019

Italský výrobce strojů Maschio představil na veletrhu SIMA řadu novinek, mezi které se řadí i nové rozmetadlo průmyslových hnojiv.

Rozmetadlo průmyslových hnojiv Primo

Maschio je nejznámější výrobou strojů na zpracování půdy a setí. Na veletrhu SIMA v Paříži Maschio také prezentovalo nové rozmetadlo průmyslových hnojiv Primo EW. Model Primo EW je vybaven elektronickým systémem vážení, který informuje o množství hnojiva v zásobníku.

Rozmetadlo je k dispozici ve dvou šířkách, buď standardní 2,53 m, nebo větší 2,85 m. Dodává se se čtyřmi výškami násypky s kapacitou až 3 210 l. Pracovní záběr rozmetadla činí až 36 metrů.

K dispozici je též nová funkce aplikace MY MG App pro inteligentní kalibraci rozmetadla.

Na veletrhu se prezentoval také inovovaný diskový podmítač UFO, kde jsou lépe chráněny pracovní orgány před otřesy. Stroj je vybaven disky, které mají průměr 610 mm. Nechyběl ani nový secí stroj s pracovním záběrem od 4 m do 6 m, který nabízí nové radličky s možností přítlaku až 260 kg. ISOBUS kompatibilní secí stroj má též nový zásobník s možností rozdělení na hnojivo a osivo v poměru 60:40. Ze secích strojů se ještě prezentoval stroj s unikátním výsevním ústrojím Chrono.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Maschio

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.