Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

MF představuje novou High-Tech řadu s nejsilnějším čtyřválcem na trhu

Zveřejněno: 15. 3. 2017

Na veletrhu SIMA 2017 v Paříži byla představena nová řada traktorů Massey Ferguson. Na rychle rostoucí segment traktorů o výkonu 120 až 200 koní reaguje MF novou řadou 6700S. Řada zahrnuje šest modelů, které plní nejnovější emisní normu Tier 4f. Traktory jsou osazeny čtyřválcovými motory AGCO POWER (4,9 l). Model MF 6718S spolu s navýšením nabídne výkon až 200 koní. To dělá z modelu nejsilnějšího čtyřválce na trhu.

Massey Ferguson

Traktory o kratším rozvoru 2,67 m až 2,88 m jsou o půl tuny lehčí, než srovnatelné šestiválcové modely. Řada MF 6700S poskytuje dobrou trakci při celkově velmi kompaktních rozměrech. Traktory disponují novým mechanickým odpružením kabiny pro vynikající komfort. Jak je tomu u firmy Massey Ferguson zvykem, k výběru je široká škála nejrůznějších typů převodovek, mnoho variant čerpadel a možností vybavení (např. převodovka Dyna-VT nyní s EPM je k dispozici u všech modelů). Nově byla zvýšena i nosnost - modely MF 6713 S a MF 6718 S s převodovkou Dyna-VT mají nosnost až 9600 kg.

Traktory jsou především určeny pro ty, kteří chtějí s traktorem provádět velmi mnoho rozličných činností - od půdních prací, přes dopravu po silnici, až po práce ve stísněných prostorech nebo při práci s čelním nakladačem. Modely jsou silnější, hbitější, univerzální a mnohem pohodlnější.

"globální" série nabízí ještě lepší výhled

Další novinkou je nová volitelná střecha Visioline pro tratkroy globální série. I když jsou tyto traktory již z výroby předurčeny pro práci s čelním nakladačem, nová střech Visioline nabídne přehled či bezpečnost. Traktory jsou vybaveny nejmodernějšími funkcemi ve své třídě.

Skleněná střecha je chráněna před silnými kovovými tyčemi a splňuje normy ROPS (ochrana při převrácení) a FOPS (ochrana před padajícími předměty). Tvrzené sklo je vybaveno unikátními integrovanými zvlhčovacími a ventilačními tryskami. Sklo má lepší vlastnosti než jiné materiály, jako je třeba polykarbonát.

 Nová je i manipulační technikaNa veletrhu SIMA v Paříži proběhla světová premiéra nové řady teleskopických manipulátorů MF TH. Dále byla na veletrhu představena nová řada čelních nakladačů FLVíce informací

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.