AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Minský traktorový závod plánuje vybudovat novou slévárnu, kovárnu a lisovnu mimo Minsk

Zveřejněno: 3. 3. 2021

Projekty Minského traktorového závodu na výstavbu nové slévárny, kovárny a lisovny jsou v předinvestiční fázi. Uvedl to zástupce technického ředitele pro přípravu metalurgické výroby - hlavní metalurg podniku Vladimir Gatsuro na 28. mezinárodní vědeckotechnické konferenci.

Belarus MTZ je schopen vyrobit i velmi výkonné traktory standardní koncepce. Zdroj foto - tisková zpráva MTZ Belarus

V souladu s rozvojovou strategií holdingu MTZ-HOLDING do roku 2030 se počítá s globální modernizací výroby a s výstavbou nových technologicky vyspělých moderních výrobních zařízení šetřících zdroje. V plánu je vybudovat novou slévárnu, kovárnu a lisovnu.

Výrobní kapacita nové slévárny, která bude postavena mimo Minsk, bude činit 300 tisíc tun železa a 100 tisíc tun oceli ročně. Projekt má také vytvořit místo pro výrobní kapacitu ve výši 200 tisíc tun výkovků ročně.

Při optimalizaci technologie výroby a návrhu odlitků a výkovků pomůže počítačové modelování procesů odlévání a kování. Počítače také pomohou zajistit vývoj nových metod odlévání, lisování a technologií, které zajišťují vysokou kvalitu obrobků při sériové výrobě.

Holding MTZ nyní výrazně expanduje. Představil také nové traktory pro evropský trh.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: MTZ Belarus

1) z podkladů MTZ Belarus

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.