Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Modernizovaná řada T8

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Firma New Holland modernizovala traktory řady T8. Řada T8 je vybavena technologií EcoBlue Hi-eSCR, plní tak emisní normu Stage IV. Celkově je inovovaná řada T8 silnější, co se týče výkonu a udržuje si stále vynikající spotřebu paliva. Inovované prvky nalezneme i v kabině.

New Holland

Série T8 přináší nejsilnější konvenční traktory současnosti s technologií EcoBlue Hi-eSCR, které firma New Holland nabízí.

Jmenovitý a maximální výkon byl navýšen u všech pěti modelů v sérii T8, tím se značně zlepšila jejich produktivita. 

Pro opravdu náročné hydraulické práce, práce s PTO a dopravní aplikace, jsou traktory vybaveny systémem Engine Power Management (EPM), který poskytuje až 71 koní navíc. Například model T8.320 je dimenzován na výkon 250 koní, ale s EPM bude produkovat až 320 koní, když bude potřeba.

Díky technologii EcoBlue Hi-eSCR motor nasává čistý a čerství vzduch, takže jeho reakční doba pod zátěží je výrazně rychlejší než u srovnatelného modelu, plnící normu Stage IIIA. To znamená, že například traktor bude udržovat konstantní rychlost v proměnlivých podmínkách při tahání těžkých přívěsů, přitom ale nikdy nezpomalí, což má za následek nárůst produktivity.

Řeklo by se, že zmíněné zlepšení výkonu přinese zvýšení spotřeby paliva, ale není tomu tak, ba naopak. Byla zachována příznivá spotřeba paliva a v neposlední řadě provozní náklady. Ve skutečnosti je spotřeba stále o 10 % lepší, než tomu bylo u T8 plnící normu Stage IIIB.

Technologii EcoBlue Hi-eSCR vyvinula společnost FPT Industrial. Kdo zná systém EcoBlue SCR, toho nepřekvapí ani nový EcoBlue Hi-eSCR, protože nedošlo k žádným změnám ve fungování, což se jistě ocení.

Inovace řady T8 přináší řadu vylepšení, které vedou k lepšímu komfortu pro obsluhu. Například bylo zjednodušeno nastavování a seřizování traktoru. V kabině je k dispozici nová multifunkční rukojeť s podsvícením pro lepší viditelnost v noci. Pro práci v noci obsluha velmi ocení dvě nově volitelné sady LED osvětlení, které výrazně zvyšují intenzitu osvětlení na větší vzdálenost. 

Inovovaný byl i přístup do traktoru, přesněji na pravém okně se nachází madla a schody jsou ve výhodné poloze. Panel nástrojů a servisní body byly přesunuty tak, aby denní údržba byla snadná a rychlá. Vzduchový filtr a přívod vzduchu byl přemístěn na levou stranu traktoru, kde nasávaný vzduch je čistší, což prodlužuje životnost filtrů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.