Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Na obří farmě na Ukrajině trápí Fendty nejvíce. 1 z 66 kusů natočí i přes 42 tis. mth!

Aktualizováno: 25. 3. 2018

Ukrajina je známá svou úrodnou půdou. Na Ukrajině ale panují velmi drsné klimatické podmínky, takže jsou na zemědělskou techniku kladeny vysoké nároky. Mezi největší zemědělské podniky na Ukrajině patří Agro Holding Nibulon, který vlastní obří flotilu zemědělských strojů a farmy po celé Ukrajině.

Agro Holding Nibulon před 20 lety v rámci projektu rozvoje zemědělství nakoupil velký počet nové techniky. Součástí projektu bylo koupit zemědělské stroje za přibližně 9 milionů dolarů. Zakoupeno bylo 66 traktorů Fendt 824 a technika na zpracování půdy a setí Lemken. Nechyběla ani technika pro ochranu rostlin Rau a sklízeče Kleine. Generální ředitel Alexey Vadatursky se tehdy stal rázem největším majitelem traktorů Fendt na světě.

Za posledních 20 let provedly německé traktory veškerou práci v extrémních klimatických podmínkách. Pro výrobce Fendt je Agro Holding Nibulon výjimečným zákazníkem, který vyžaduje specifická přání pro své traktory Fendt. Například záruční doba pro jeho traktory Fendt byla prodloužena na 4 roky (obvykle záruka může být 2 roky).

Traktory se téměř nezastaví

Vraťme se ale do současnosti. Dnes z 66 traktorů Fendt 824 stále pracuje 43 kusů. Průměrný počet motohodin činí 35 000. Naleznou se ale i kusy s 28 000 mth. Extrémem byl jeden kus s 42 000 mth, ten však už odešel do důchodu. V roce 2015 Nubilon podepsal smlouvu na 45 nových traktorů Fendt 936 Vario, aby obnovil část své flotily.

Letos podepsal další smlouvu na nákup zemědělské techniky. A co smlouva obsahovala? Jak jinak, než dalších 7 traktorů Fendt, tentokrát modelů 1038 Vario, 5 sklízecích mlátiček Case IH Axial Flow 6140, 5 sklízecích mlátiček John Deere S760, 5 kultivátorů Horsch Tiger - Mate II, 3 secí stroje Kinze 3000 a 6 diskových podmítačů Lemken Rubin. Ještě letos je v plánu zakoupit 22 traktorů Belarus MTZ 952.3!

Cílem je snížit náklady na mechanizaci a zároveň zvýšit produktivitu strojů. Například Fendt 1038 Vario prý nahradí dva traktory v podniku.

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.