TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Na prodej je jedno z nejhezčích Lamborghini, oblíbil si ho i sám zakladatel automobilky

Zveřejněno: 13. 5. 2018

To, že Ferruccio Lamborghini vyráběl kromě sportovních automobilů také traktory, určitě ví každý čtenář této stránky. Jeden historický traktor Lamborghini je právě na prodej a není ledajaký.

“Lamborghinetta” DL20-2241R z roku 1960

Ferruccio začal s výrobou traktorů v roce 1948, jednalo se ale spíše o skládačky. Ferruccio tehdy odkupoval ze šrotu vojenský materiál a motory, to vše upravoval tak, aby vznikl pracovní stroj použitelný do zemědělství. Takto pokračoval i po druhé světové válce, kdy se Evropa vzpamatovávala z válečných časů. V roce 1951 Lamborghini vyrobil svůj první traktor L33 postavený téměř úplně ve vlastním podniku (kromě motoru). V modelu L33 tepal třítaktní motor Morris o objemu 3500 ccm. V roce 1957 uvedl Ferruccio na trh traktor s dvouválcovým motorem, který vynikal spolehlivostí a hospodárností.

Na prodej je konkrétně nyní model “Lamborghinetta” DL20-2241R z roku 1960. O historii tohoto modelu se příliš neví, ale je v bezvadném stavu, který značí, že byla celkem nedávno provedena renovace.

Dobrý stav

Barva traktoru má stále hladký a konzistentní lesk bez vážných znaků opotřebení. Tělo traktoru také nemá žádné skutečné vady. Restaurování nebylo špičkové kvality, ale bylo velmi solidní. Oba světlomety jsou v dobrém stavu bez trhlin. Lakovaná povrchová úprava na všech čtyřech kolech zůstává v dobré kondici, aniž by došlo odlupování nebo štěpení. Prostor řidiče nese pár prvků opotřebení či nesrovnalosti s originálními barvami. Všechna měřidla, páky a knoflíky se zdají být ve funkčním stavu. Motor a převodovka je rovněž v dobrém stavu. Nožní brzda je momentálně nefunkční, ale ruční brzda funguje dobře a může být použita k tomu, aby byl traktor hladce a řízeně zastaven při nízké rychlosti.

Společnost Limited traktor nabízí za 45 000 dolarů, tedy za 945 000 Kč.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Limited

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.