Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Návěsy a přívěsy Kröger s třístrannou sklápěcí korbou naleznou využití celý rok. Snadno přepraví nejen komodity, ale i vaky s hnojivem či osivem

Zveřejněno: 20. 12. 2022

V celé řadě případů se v zemědělském provozu jako nejvhodnější řešení nabízí použití návěsů a přívěsů s třístrannou sklápěcí korbou. V tomto ohledu má co nabídnou německá firma Kröger.

Přívěsy Kröger mají celkovou hmotnost 14 000 kg, 18 000 kg nebo 24 000 kg.

Návěsy a přívěsy Kröger s třístrannou sklápěcí korbou jsou vhodné k přepravě sypkých zemědělských komodit a materiálů. Na tyto návěsy a přívěsy jsou kladeny vysoké nároky na pevnost a nosnost, dlouhou životnost, snadnou ovladatelnost, dostupný servis a v neposlední řadě také na design. Často je třeba převážet velké množství zemědělských komodit na dlouhé vzdálenosti a počítat s omezeným prostorem pro manipulaci s návěsem či přívěsem v areálech zemědělských podniků a farem. Proto se jako nejvýhodnější a ekonomicky dostupné jeví sklápěcí korby převážně třístranného typu.

Kromě návěsů s vanovou korbou, s výtlačným čelem, přepravníků balíků, hákových nosičů a stavebních návěsů se německý výrobce dopravní techniky Kröger zabývá také vývojem a výrobou návěsů a přívěsů s třístrannou sklápěcí korbou. Tyto návěsy a přívěsy na český trh dodává společnost AGROMEX.

V České republice je čím dál oblíbenější portálové otevírání bočnice. Snadno tak lze přepravovat třeba vaky s hnojivem nebo osivem.
V České republice je čím dál oblíbenější portálové otevírání bočnice. Snadno tak lze přepravovat třeba vaky s hnojivem nebo osivem.

Kröger vyrábí návěsy a přívěsy s třístrannou sklápěcí korbou ve dvounápravovém a třínápravovém provedení. Podvozky jsou k dispozici v provedení s odpružením listovými pery nebo s hydropneumatickým podvozkem, přičemž obě varianty jsou uplatnitelné v zemědělském provozu, kde se návěs často pohybuje v terénu. Podvozek je také možné vybavit náběžně řízenou nápravou, nuceným řízením náprav a mechanicky stavitelnou ojí odpruženou silentbloky nebo hydropneumaticky.

Přívěsy jsou zastoupeny modely Kröger HKD 302, Kröger HKD 302 S, Kröger HKD 402 a návěsy jsou zastoupeny modely Kröger TKD 302S a Kröger TKD 302.

Přívěsy Kröger mohou být vybavené i plachtovacím systémem pro zakrytí ložné plochy.
Přívěsy Kröger mohou být vybavené i plachtovacím systémem pro zakrytí ložné plochy.

Přívěsy Kröger mají celkovou hmotnost 14 000 kg, 18 000 kg nebo 24 000 kg. K dostání jsou s výškou korby od 1,2 do 1,8 metru. Přívěsy Kröger jsou k dostání i ve verzi LIGHT se sníženou vlastní hmotností o 150 kg. Společnost AGROMEX do České republiky nejčastěji dováží modely s výškou korby 1,5 metru a ložným objemem 19 m3. Čeští zemědělci nejčastěji volí silniční provedení pneumatik. Přívěsy mohou být vybavené i plachtovacím systémem pro zakrytí ložné plochy. Bočnice přívěsu jsou vyrobené ze dřeva (impregnované dřevěné desky). Pro delší životnost jsou v nabídce i lehké plastové bočnice. V těchto přívěsech lze přepravovat téměř vše, kromě stavebních materiálů. Jsou vhodné pro přepravu štěpky, kukuřice, senáže a obilovin. V České republice je čím dál oblíbenější portálové otevírání bočnice. Snadno tak lze přepravovat třeba vaky s hnojivem nebo osivem. Klanice přívěsu je možné snadno demontovat a bočnice otevřít. Tím si uživatel velmi usnadňuje manipulaci s vaky (materiál pak lze nakládat i paletizačním vozíkem či teleskopickým manipulátorem). Takový přívěs najde využití po celý rok.

Z přívěsů konstrukčně vychází návěsy Kröger TKD s třístrannou sklápěcí korbou. Korba je k dostání s různou výškou 1,3, 1,5 nebo 1,8 m a ložným objemem od 16,5 m3 do 22,8 m3.
Z přívěsů konstrukčně vychází návěsy Kröger TKD s třístrannou sklápěcí korbou. Korba je k dostání s různou výškou 1,3, 1,5 nebo 1,8 m a ložným objemem od 16,5 m3 do 22,8 m3.

Z přívěsů konstrukčně vychází návěsy Kröger TKD s třístrannou sklápěcí korbou. Korba je k dostání s různou výškou 1,3, 1,5 nebo 1,8 metru a ložným objemem od 16,5 m3 do 22,8 m3. U českých zemědělců jsou oblíbené modely ve verzi LIGHT se sníženou vlastní hmotností o 150 kg. Přívěsy a návěsy v tomto provedení využívají namísto standardního plechu hardox plech s tloušťkou 3 mm. Návěsy Kröger TKD jsou dostupné s celkovou hmotností od 20 000 do 24 000 kg. Korbu lze taktéž vyrobit z dřevěných nebo plastových panelů. Rovněž jsou k dispozici různé konfigurace bočních stěn a zadního čela korby.

Pro možnost předvedení návěsů a přívěsů Kröger přímo u vás neváhejte kontaktovat nejbližší středisko společnosti AGROMEX.