Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

New Holland slaví 125 let historie. Zakladatel Zimmerman se měl znát s českým vynálezcem, znáte ho?

Zveřejněno: 22. 6. 2020

Hodnoty a vize zakladatelů firmy New Holland jsou dodnes srdcem této značky, která letos slaví 125 let. Zemědělcům se po celou dobu snaží poskytnou podporu, špičkovou techniku a technologie pro efektivní a udržitelné hospodaření.

New Holland slaví 125 let historie

Všechno začalo v malém městečku v Pensylvánii, dnes New Holland působí ve 170 zemích. Tento výrobce zemědělské techniky se může pyšnit i inovacemi, které změnily zemědělství. Spojuje také jedinečný odkaz značek Ford, Fiat, Braud a Claeys. Prezidentem značky New Holland je pan Carlo Lambro.

Firma New Holland byla založena v roce 1895 v Pensylvánii tehdy šestadvacetiletým Abem Zimmermannem, který zřídil v městečku New Holland malou opravnu na stroje, kde pracoval jako mechanik. Poté pokračoval vývojem a výrobou přenosného mlýnku na krmivo a jednoho z prvních automatických drtičů kamene.

Druhým průkopníkem byl Leon Clayes, který založil v roce 1906 společnost, která se specializovala na výrobu sklízecích strojů. Podnik postupně vzkvétal a roce 1952 Clayes sestavil první samochodnou mlátičku na světě. Po řadě nákupů se staly výrobní společnosti Zimmerman a Clayes součástí skupiny Ford.

České zastoupení New Holland Agriculture Czech Republic nyní pátrá po možném vztahu Zimmermana ke známému českému vynálezci, který žil v obci Liptákov. Pokud něco o tom víte, budeme rádi za každou informaci.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: New Holland

1) z podkladů New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.