Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

New Holland T7.270 Methane Power CNG na stlačený zemní plyn nabídne výkon přes 200 koní

Zveřejněno: 5. 1. 2024

Na veletrhu Agritechnica 2023 v Hannoveru byl představen nový traktor New Holland T7.270 Methane Power CNG (Compressed Natural Gas) s pohonem na stlačený zemní plyn.

New Holland T7.270 Methane Power CNG.

Traktor využívá podvozek konvenčních traktorů modelové řady New Holland T7. Traktor pojme o 178 % více paliva (1 265 litrů / 219 kg) než New Holland T6.180 Methane Power (455 litrů / 79 kg). Výsledkem je traktor, který je nejen výkonnější a schopný pracovat s větším nářadím, ale také dokáže mezi zastávkami na doplnění paliva odpracovat mnohem více pracovních hodin, čímž se výrazně zvyšuje jeho produktivita a dojezd.

Protože metan je čistší palivo, není nutný systém selektivní katalytické redukce (SCR), čímž se uvolní místo pro skladování paliva. Pro New Holland T7.270 Methane Power CNG lze využívat metan a biometan, jenž pocházející z chlévské mrvy a kejdy. Je i ideálním řešením pro provozovatele bioplynových stanic, kteří zpravidla využívají flotilu několika traktorů. New Holland T7 má potenciál nabídnout zákazníkům kombinaci nízkých provozních nákladů, dostatečného dojezdu, spolehlivosti a komfortu pro řidiče.

Nové podpěry kabiny a přesun baterie na levou stranu uvolnily prostor pro větší nádrž na plyn.
Nové podpěry kabiny a přesun baterie na levou stranu uvolnily prostor pro větší nádrž na plyn.

Nový model New Holland T7.270 Methane Power CNG je vybaven plynulou převodovkou (CVT), která zajišťuje hladší jízdu a efektivnější spotřebu paliva. Díky plynulé převodovce a výkonu nad 200 koní je traktor vhodný zejména do agregace s návěsy o hmotností nad 18 tun.

Stejně jako ostatní modely New Holland T7, i T7.270 Methane Power CNG využívá výhod telematiky New Holland PLM Intelligence.
Stejně jako ostatní modely New Holland T7, i T7.270 Methane Power CNG využívá výhod telematiky New Holland PLM Intelligence.

New Holland T7.270 Methane Power CNG je sice na pohled podobný dieselovému modelu New Holland T7.270, ale pod kabinou je konstrukce výrazně odlišná. Nové podpěry kabiny a přesun baterie na levou stranu uvolnily prostor pro větší nádrž na plyn. Samotná kabina je pak stejná. Jedná se o kabinu Horizon Ultra, jenž je nejtišší v oboru, s hladinou hluku pouhých 66 dB. Stejně jako ostatní modely New Holland T7, i T7.270 Methane Power CNG využívá výhod telematiky New Holland PLM Intelligence, jenž integruje digitální technologie a umožňuje obousměrný přenos provozních a agronomických dat mezi traktorem a online portálem MyPLMConnect. To umožňuje majitelům a manažerům zvyšovat produktivitu lepší organizací práce a servisním technikům poskytovat vzdálenou podporu a diagnostiku strojů.

Sériová výroba traktoru New Holland T7.270 Methane Power CNG začne od poloviny roku 2024.