Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nexos s novou přední odpruženou nápravou a volbou režimů

Zveřejněno: 14. 11. 2018

Speciální traktor Claas Nexos je nyní k dispozici s novou přední odpruženou nápravou. Podvozek Proactiv má zajistit větší pohodlí při práci na poli a jízdě po silnici. K dispozici je pro řadu traktorů Nexos ve verzi VE, VL a F. Novinka se představila při příležitosti konání italského veletrhu EIMA.

Ve srovnání se standardní přední nápravou zůstává poloměr otáčení stejný.

Všechny modely traktorů Nexos jsou vybaveny novým odpružením přední nápravy Proactiv. Za pomocí dvou nakloněných válců směřujících ven je hmotnost traktoru optimálně opřena o přední nápravu. Válce jsou instalovány za nápravou, čímž jsou chráněny před poškozením a umožňují odpružení v rozsahu 80 mm. Zavěšení zajišťuje také optimální jízdní komfort při cestování po silnicích nebo venkovských cestách a při práci na polích. Ve srovnání se standardní přední nápravou zůstává poloměr otáčení stejný.

Přední nápravu a její zavěšení lze ovládat ve třech různých režimech přímo z kabiny traktoru. K dispozici jsou režimy: automatický, manuální a deaktivace. V manuálním režimu lze výšku přední části traktoru nastavit pomocí potenciometru. To usnadňuje například připojení závěsného zařízení. Automatický režim vyvažuje změny zatížení a udržuje závěs v centrální poloze.

Technická data - Claas Nexos
Technická data - Claas Nexos

Řada Nexos zahrnuje 14 modelů traktorů s různými rozměry a výkony. Všechny modely mají motor FPT s vysokým točivým momentem a extrémně nízkými vibracemi. Výkon motoru se pohybuje v rozmezí od 75 do 112 koní. Rozměry traktorů začínají od extrémně úzkého jednoho metru až po 1,45 m, takže se hodí do úzkých vinic, ale i širších sadů.

Traktor je v některých zemích možné homologovat tak, aby pro jeho provoz po silnici postačilo řidičské oprávnění skupiny B, což je výhodné při práci v komunální sféře.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.