Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Nová generace manipulační techniky Massey Ferguson

Zveřejněno: 10. 3. 2017

Na veletrhu SIMA v Paříži proběhla světová premiéra nové řady teleskopických manipulátorů MF TH. Nástupce řady MF 9000 je nedílnou součástí strategie firmy Massey Ferguson. Nová řada nabídne vyšší produktivitu, nižší provozní náklady a zvýšení komfortu obsluhy, a to díky nejen novému interiéru. Všechny modely jsou poháněny moderními motory, které plní normu Tier 4f a jsou určeny pro náročné zemědělské úkoly. Nový design manipulátorů s optimalizovanou viditelností a nerušeným výhledem na nakládací rameno a nová koncepce stěračů zajistí zvýšení bezpečnosti a pracovního komfortu. Pro ještě větší zvýšení bezpečnosti práce jsou modely vybaveny elektronickým imobilizérem a parkovací brzdou.

Massey Ferguson

Nejmenší model v řadě, MF TH.6030, je určen pro práci v uzavřených prostorách, volitelně je k mání se speciální sníženou kabinou. Naproti tomu, výkonný top model MF TH. 7038 kombinuje velmi vysokou nosnost s krátkou dobou zatížení. Proto je ideální pro stohování nebo pro tažení těžkých přívěsů. Pří vývoji bylo dbáno na to, aby měly modely výkonné parametry a disponovaly snadnou obsluhou a údržbou. Nové MF teleskopické manipulátory jsou velmi robustní a cenově příznivé

Řada obsahuje čtyři modely, které jsou osazeny čtyřválcovými motory Doosan o zdvihovém objemu 3,4 l. Dále v manipulátorech nalezneme osvědčený hydrostatický přenos, a to až do 40 km/h. Modely mají tři volitelné režimy jízdy - řízení dvou kol, obě nápravy a "psí chod". Výkon hydraulického systému činí 190 l/min.Čelní nakladačeDále byla na veletrhu představena nová řada čelních nakladačů FL. Nové nakladače vyrábí externí dodavatelé, ale v úzké spolupráci s firmou Massey Ferguson. Modely poskytují větší nosnost a je jich kolem 20. Takže si vybere opravdu každý. Nakladače je možné osadit na traktory řady MF 8700 či MF řady 4700. Modely jsou označovány takto - př. MF FL.4220 představuje výšku 4,2 m a nosnost 2,0 tuny. Nakladače jsou vhodné pro traktory od 60 koní do 300 koní. Ovládání se děje prostřednictvím joysticku, který je integrován v loketní opěrce řidiče a umožňuje současné ovládání traktoru a čelního nakladače, pouze pravou rukou. Mezi 20 modely jsou 3 nové.Nový model MF 4220 FL má výšku zdvihu 4,2 m a nosnost 2 tuny. Určen je pro traktory MF 5700 SL. Pro traktory MF 6700 je určen nový model MF FL 4621 s výškou zdvihu 4,6 m a nosností 2,1 tun. Pro největší traktory MF 8700 je určen nový model MF FL 5029, který zvedne 2,9 tun do výšky 5 metrů. Řada MF FL byla speciálně přizpůsobena možnostem moderních traktorů, nahrazuje starou řadu MF 900.

Nová vlajková loď Massey Ferguson 8740 o výkonu 400 koní

Představení nové vlajkové lodi Massey Ferguson 8740 o výkonu 400 koní na veletrhu SIMA 2017Více informací

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.