Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová generace Silvatec

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Loni na podzim firma Silvatec Machinery oslavila 30. výročí od založení. Výrobce lesních strojů zahájil výrobu nové generace - Silvatec Sleipner TH - Stage IV Evolution.

Silvatec

Stroj je výsledkem programu technologického rozvoje "Eco Forestry Machines". Cílem programu bylo vyvinout novou pokročilou řadu lesních strojů s vlastním pohonem, která by byla šetrnější k životnímu prostředí.

Efektivní čerpadla

Nová generace Sleipner TH zahrnuje 8 modelů. Například Silvatec Sleipner 8324 TH plnící Stage IV je osazena dieselovým motorem Mercedes o výkonu 312 HP a s točivým momentem 1250 Nm v rozmezí 1200-1600 ot./min.

Stroj má dvě čerpadla (jedno čerpadlo pro jeřáb a druhé pro "hlavu"). Dvě čerpadla mohou mít průtok dohromady 430l/min.

Pro přání řidiče

Nová generace Sleipner má nový a inteligentní chladicí systém, což vede k úspoře paliva. Současný chladicí výkon je větší, než byl u jeho předchůdce. 

Ve výbavě je automatické vyrovnávání. Tlumená kabina je vybavena pohodlným sedadlem. Kabina se může otáčet +/- 90 stupňů a je naprogramována tak, aby následovala jeřáb, nebo může být v pevném úhlu, v závislosti na přání operátora.

Kabina je typu Parker IQAN MD4 se 7" dotykovým displejem. Hydraulické čerpadlo pro pasti hlavy je řízeno elektronicky prostřednictvím IQAN systému tak, aby obsluha mohla nastavit hydraulický tlak a průtok velmi snadno.

Sleipner 8324 TH je prvním modelem nové generace a bude absolvovat testy v lesích, aby se zajistilo, jestli stroj splňuje všechny náročné požadavky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Silvatec

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.