TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová generace traktorů Fendt řady 500 Vario

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Právě probíhá tisková konference společnosti Fendt, která nyní představuje novinky. Mezi první novinku patří nové lakování strojů Fendt. Stroje dostanou jiný odstín zelené barvy - "Natural Green". Tento odstín zelené barvy byl poprvé představen na nové řadě traktorů 1000 Vario. Tím se dostáváme k další zprávě. V září tohoto roku bude již spuštěna sériová výroba těžkých kolových traktorů Fendt řady 1000 Vario. Do Nového roku se očekává, že se vyrobí až 200 těchto strojů.

Fendt

Další novinkou je nová generace traktorů Fendt řady 500 Vario, které si rovněž obléknou nový odstín zelené barvy. V Severní Americe byla tato nová generace představena již před téměř rokem. Nyní se představuje v Evropě Fendt 500 Vario Tier IVf. Emisní normu plní díky technologii SCR v kombinaci s EGR ventilem a filtru CDF. Traktor je čtyřválcový s motorem Deutz (4,04 l) o výkonu od 125 do 165 koní. Celá nová generace je v duchu snižování emisí. Firma oznámila, že nová generace má až o 50% nižší spotřebu AdBlue - prostřednictvím své technologie omezování škodlivých plynů z výfukového systému. Traktor bude mít ve výbavě LED osvětlení, PTO - otáčky 1000ECO ot/min., 540/540ECo ot/min. a 1000 ot/min., nový naváděcí systém VarioGuide, imobilizér.

V interiéru traktoru nebude chybět ani známý Vario terminál, ale s novým uchycením. Varioterminál 7-B dokáže ovládat nejen základní funkce traktoru, ale také je ISOBUS kompatibilní s příslušenstvím. Terminál 10.4-B zase nabízí dvě kamery, VarioGuide naváděcí systém, dokumentace VarioDocPro a přenos dat přes Bluetooth v jednom zařízení. V neposlední řadě je k dispozici nové sedadlo řidiče Evolution Dualmotion s koženým potahem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.