Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Nová mobilní aplikace Bridgestone chrání zemědělcům půdu

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Všichni zemědělci vědí, že nízký tlak v pneumatikách je klíčovým faktorem pro minimalizaci utužování půdy. Avšak vzhledem k tomu, že se doporučené hodnoty tlaku liší v závislosti na rozměru pneumatiky, rychlosti traktoru a velikosti užitečného zatížení, není vždy snadné udržet si přehled o tom, jaká hodnota je správná. Bridgestone, největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, proto vyvinul uživatelsky přívětivou aplikaci pro chytré telefony, která zemědělcům okamžitě prozradí, jak nízký tlak v pneumatice mají zvolit pro dané podmínky. Tato aplikace je tedy pro zemědělce významným pomocníkem v jejich snaze o ochranu půdy a zároveň přispívá ke zvyšování výkonu, produktivity a prodlužování životnosti pneumatik VT-TRACTOR.

Bridgestone

TECHNOLOGIE VF PŘINÁŠÍ VĚTŠÍ VÝHODY

Technologie VF nedávno představených prémiových zemědělských pneumatik Bridgestone VT-TRACTOR úspěšně mění tvář zemědělství. Tato revoluční nová pneumatika může být provozována při výrazně nižším tlaku a poskytuje vynikající trakci a výkon navzdory nižšímu plošnému tlaku na půdu, a tím i menšímu utužování půdy. Pneumatika je v důsledku toho schopna poskytovat zemědělcům mnohem vyšší efektivitu a produktivitu a zároveň chránit plodiny a vrchní vrstvu půdy před poškozením. Tato prémiová pneumatika pro traktory ovšem odvádí maximální výkon pouze při provozu s nižším tlakem. Díky nově vyvinuté aplikaci Bridgestone Tyre Pressure App mohou nyní majitelé traktorů vybavených pneumatikami VT-TRACTOR mnohem snadněji získat maximum užitku od svých prémiových zemědělských pneumatik.

FUNKČNÍ A UŽIVATELSKY PŘÍVĚTIVÁ APLIKACE

Používání aplikace Bridgestone Tyre Pressure App je extrémně intuitivní a snadné. Uživateli se pro zvolený rozměr pneumatiky zobrazí správné hodnoty tlaku pro různé zatížení a rychlost jeho traktoru.

„Digitální svět se rychle šíří i do oblasti zemědělství. Na poli není příliš praktické hledat správné hodnoty tlaku v tištěných technických příručkách. Vzhledem k rostoucí oblibě chytrých telefonů spatřil Bridgestone příležitost nabídnout zemědělcům praktický a výkonný nástroj pro kontrolu tlaku v pneumatikách na jakémkoli místě. Díky tomu mohou zemědělci zajistit, aby jezdili vždy s nejnižším možným tlakem, díky němuž získají ze své cenné investice maximální výkon a produktivitu a zároveň ochrání svou půdu,“ říká Harald Van Ooteghem, vedoucí marketingového plánování.

PÉČE O PŮDU V PODÁNÍ ZNAČKY BRIDGESTONE

Řada prémiových zemědělských radiálních pneumatik byla zkonstruována speciálně s cílem nabídnout zemědělcům nejvyšší úroveň trakce, efektivity a výkonu při současné ochraně jejich nejcennějšího aktiva: půdy. Velmi pružná konstrukce kostry a patky vlajkové lodi zemědělských pneumatik Bridgestone VT-TRACTOR umožňuje vyšší užitečné zatížení při nižším tlaku. V porovnání s ostatními prémiovými produkty poskytuje pneumatika VT-TRACTOR až o 26 % větší styčnou plochu boků1. Větší styčná plocha má za následek větší trakci, a tím i vyšší efektivitu, která umožňuje zemědělcům s těmito pneumatikami obdělat o 0,9 hektaru za den2 větší plochu než s konkurenčními pneumatikami. Kromě toho šetří pneumatika VT-TRACTOR nejen čas, ale i peníze, protože spotřebuje výrazně méně paliva. V porovnání s ostatními prémiovými produkty ušetří až 36 litrů za den nebo více než 500 eur na 50 hektarech3.

VERZE PNEUMATIK NRO (NARROW RIM OPTION) PRO ÚZKÉ RÁFKY

Aplikace Bridgestone Tyre Pressure App nyní zahrnuje také rozměry pro kola s úzkými ráfky NRO (Narrow Rim Option), což je nový experimentální standard vyvinutý společností Bridgestone. Pneumatiky VT-TRACTOR s označením NRO lze montovat na kola s užšími ráfky, než jaké jsou normálně předepsané pro příslušné rozměry pneumatiky VF. Možnost používat standardní ráfky umožňuje zemědělcům využívat výhody technologie VF bez nutnosti dodatečných investic do kol s širším ráfkem.

Aplikace Bridgestone Tyre Pressure App v současnosti obsahuje hodnoty tlaku pro všechny rozměry pneumatik, které se již prodávají nebo budou uvedeny na trh v roce 2014. Nové rozměry budou do aplikace doplněny aktualizací, s jejímž vydáním se počítá v lednu 2015. Aplikaci si mohou stáhnout uživatelé telefonů Apple a Android v 6 jazykových verzích: anglické, francouzské, německé, holandské, italské a španělské.

1. Na základě interních testů společnosti Bridgestone realizovaných v Bernburgu (Sasko-Anhaltsko, Německo) v březnu 2014 s rozměry IF 600/70 R 30 a IF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,2 a 1,0 baru) a VF 600/70 R 30 a VF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,0 a 0,8 baru) s využitím technologie zobrazování rozložení tlaku XSENSOR™.

2 Na základě interních testů společnosti Bridgestone realizovaných v Bernburgu (Sasko-Anhaltsko, Německo) v březnu 2014 s rozměry IF 600/70 R 30 a IF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,2 a 1,0 baru) a VF 600/70 R 30 a VF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,0 a 0,8 baru) s využitím tažného traktoru a brzdného traktoru, který simuluje zatížení.

3 Na základě interních testů společnosti Bridgestone realizovaných v Bernburgu (Sasko-Anhaltsko, Německo) v březnu 2014 s rozměry IF 600/70 R 30 a IF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,2 a 1,0 baru) a VF 600/70 R 30 a VF 710/70 R 42 (při tlaku vzduchu 1,0 a 0,8 baru) s využitím metody měření průtoku paliva.

Bridgestone Europe

Bridgestone Europe NV/SA s evropskou centrálou v belgickém Bruselu je klíčovou divizí Bridgestone Corporation, největšího výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě se sídlem v Tokiu. V Evropě Bridgestone provozuje vývojové a výzkumné centrum, 8 továren a má zastoupení ve více než 30 zemích s celkem 12 500 zaměstnanci. Pneumatiky vyvíjené a vyráběné v Evropě jsou rovněž exportovány mimo evropské teritorium.

V České republice působí Bridgestone od roku 1994 a dodává sem kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských a stavebních pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop. Sídlo společnosti je v Praze.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bridgestone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.