Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nová sólo balička Krone EasyWrap pro silážní balíky s vysokou kvalitou. Extrémně rychlá a nadmíru jednoduchá

Zveřejněno: 18. 9. 2020

Horkou novinkou v programu Krone je samostatná balička na válcové balíky EasyWrap 150. EasyWrap 150 zvládne ovinout válcové balíky o průměrech od 1,00 m do 1,50 m. Obzvláště pro regiony s drobným rozčleněním je třeba mít osvědčená řešení. Především pro tyto zemědělce rozšířilo Krone svou nabídku o samostatnou baličku EasyWrap.

Nová sólo balička Krone EasyWrap

Modelem EasyWrap 150, jehož jedno rameno se otáčí rychlostí 36 min-1, nabídlo Krone na trh aktuálně nejrychlejší jednoramennou baličku. Tato kompaktní, přitom robustní a uživatelsky přívětivá balička je určena pro zavěšení do tříbodového čelního, nebo zadního závěsu traktoru. Optimalizované rozložení hmotností přináší bezpečnou jízdu v každém terénu a umožňuje tak agregaci i s menšími traktory. S baličkou můžete snadno ovinout balíky o hmotnostech až 1.600 kg.

Další výhodou je kompaktní stavba stroje a úzký rám stroje, přes které má řidič skvělý výhled na ovinovaný balík.

Jednoduché nastavení baličky na průměr balíku

Dva velké hnané válce (vždy jeden hladký a jeden profilovaný) zajišťují spolehlivé otáčení balíku i v těžkých podmínkách. Nastavení baličky na průměr balíku je pouhým začepováním dorazu pro nastavení nakládacího ramene. Tím je zajištěno, že fólie bude vždy navinována na střed balíku. Při balení tak dosáhnete ideálního překrytí a rovnoměrného rozložení fólie.

Další technická perlička: v porovnání s jinými samostatnými baličkami nespoléhá EasyWrap pouze na čas ovíjení, ale snímač otáček sleduje polohu a počítá každou otáčku ovíjecího ramene. To zajišťuje spolehlivý výsledek a jistotu správného ovinutí požadovaným počtem vrstev a rovnoměrným překrytím i při záměně traktorů s různě výkonnou hydraulikou.

Balíky se ovíjí fólií širokou 750 mm, které může být předepnuta o 55 %, nebo 70 %. Zásobník fólií s integrovaným osvětlením a ovládáním držáků fólie, odřezávání a otáčení ramene můžete na přání rozšířit až o 4 držáky náhradních rolí.

EasyWrap 150 je standardně ovládán terminálem DS 500, velká obrazovka je ideálně přehledná a díky intuitivnímu menu je i ovládání uživatelsky velmi přívětivé.

Na terminálu můžete nastavit požadovaný počet vrstev ovinutí a průměr balíku. Z těchto údajů už systém automaticky přepočte vše potřebné. Pokud se přetrhne, nebo spotřebuje role fólie, válce baličky se automaticky zastaví a ovíjecí rameno se otočí do boku na levou stranu, kde můžete pohodlně vložit novou roli fólie.

EasyWrap 150 lze vybavit také stavěčem balíků, který zároveň funguje i jako snímač pro funkci Auto-Load. Jakmile se kladka po dotyku balíku tlačí dopředu, začnou se spodní válce přibližovat k sobě a tím naberou balík. Proces ovíjení může být kompletně automatizovaný, proto se řidič může od naložení balíku až po jeho odložení zcela koncentrovat na jízdu. Pokud okolnosti neumožňují používat automatický režim, lze samozřejmě celý proces ovládat ručně.

Na konci procesu ovíjení je fólie zachycena do držáku odřezávání a při otáčení balíku současně odříznuta. Díky čistému řezu se přesah fólie přilepí přímo na balík. U EasyWrap neuvidíte žádné vlající volné konce.

K odložení ovinutých balíků se spodní válce rozjedou od sebe a jemně odloží balík na podložku.

Při přejezdu na jiné místo složí řidič jedním tlačítkem stroj bez vystupování z kabiny traktoru do přepravní polohy a pohodlně tak může přejet na další pracovní místo. Díky osvětlení na stroji není s novým Krone EasyWrap problém se schválením pro provoz na pozemních komunikacích.

Firma Krone také představila novou generaci lisu na hranaté balíky Big Pack, řadu lisů Krone VariPack s nekonečnými pásy a inovované řezačky Krone BiG X.

Novinky pro rok 2020 od firmy Krone

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Krone

1) z podkladů Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.