Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nové kompaktní diskové brány v kombinaci se secím strojem

Zveřejněno: 17. 5. 2018

Pro mechanické a pneumatické secí stroje Cataya nyní nabízí Amazone nové kompaktní diskové brány CombiDisc o pracovním záběru tři metry.

Diskové brány v kombinaci se secím strojem

CombiDisc je vybaven 24 ozubenými kotouči, každý má průměr 410 mm, proto je CombiDisc ideálně vhodný pro přípravu seťového lože o pracovní hloubce 3 až 8 cm. Díky malému průměru kotouče je dosaženo jeho rychlého otáčení, což zaručuje velmi dobré zpracování půdy. K ochraně před kameny slouží osvědčený bezúdržbový pryžový pružinový prvek. CombiDisc disponuje bezúdržbovými ložisky.

Stejně jako ostatní kultivátory nové generace je i CombiDisc velmi jednoduchý. Rychlé připojení bez nástrojů k secímu stroji se provádí za pomocí systému QuickLink, takže stroj lze použít samostatně nebo ve spojení se secím strojem, čímž se ušetří jízdy po poli a operace se spojí.

Základní verze CombiDisc je dodávána s mechanickým nastavením hloubky. Změna pracovní hloubky se snadno provádí otočnými prvky centrálně z levé strany stroje. Na přání je možné CombiDisc vybavit hydraulickým nastavováním pracovní hloubky plynule z kabiny traktoru.

CombiDisc zvláště hraje své silné stránky na lehkých až středních půdách. Díky snadnému pohybu jsou zde možné pracovní rychlosti až 15 km/h. CombiDisc lze vybavit širokou škálou modulárních zadních válců, které jsou kompatibilní i s jinými stroji na zpracování půdy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.