Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nové secí stroje Horsch Taro HD a SL vhodné pro zemědělce provádějící mechanickou likvidaci plevelů

Zveřejněno: 16. 7. 2020

Řada Taro zahrnuje secí stroje s pracovním záběrem šest metrů, které lze současně používat ve spojení se zásobníkem Horsch Partner. Na podzim přijde na trh i verze secích strojů Taro SL.

Nový secí stroj Horsch Taro HD

Výrobce zemědělské techniky Horsch z bavorského města Schwandorf představuje nový secí stroj Taro. Secí stroj Taro má pracovní záběr šest metrů a je uchycen do tříbodového závěsu traktoru. Zrno se nachází v zásobníku Horsch Partner, který může být uchycen v předním závěsu traktoru. Objem zásobníku činí 1600 litrů nebo 2200 litrů – je dimenzován tak, aby odpovídal pracovnímu záběru secího stroje a optimálně rozložil hmotnost.

Taro 6 HD je vybaven pneumatikami a secími botkami PowerDisc, které se perfektně hodí pro těžké půdy, kde i při hrubém seťovém lůžku zajistí perfektní uložení osiva. Secí botka je vybavena velkými ložisky a její konstrukce se vyznačuje vysokou a dlouhodobou stabilitou.

Řada Taro bude od podzimu rozšířena také o verzi Taro SL, která disponuje pěchem RollFlex a třetí generací botek TurboDisc. Pěch utuží profil půdy a zároveň zachová kyprý povrch. Pěch účinně urovná povrch díky meziprstencovým pružinám. Pěch má samočistící funkci, takže nepotřebuje škrabky. Dvoukotoučová botka TurboDisc na bezúdržbovém náboji otevírá půdu a umožňuje spolehlivé ukládání osiva. Verzi Taro SL bude možné přizpůsobit individuálním potřebám zákazníka díky široké nabídce příslušenství. Stroj se vyznačuje nízkou hmotností - 3000 kg (v závislosti na vybavení), pracovním záběrem šest metrů a vysokou variabilitou rozteče řádků - 12,5 cm, 15 cm, 25 cm a 30 cm. Horsch uvádí, že tento secí stroj je vhodný pro zemědělce, kteří provádějí mechanickou likvidaci plevelů pomocí meziřádkových kultivátorů apod.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Horsch

1) z podkladů Horsch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.