Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nové žací stroje Krone Easy Cut B 890

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Firma Krone, doplnila svoji paletu žacích strojů o nový stroj Easy Cut B 890. Jedná se o výkonnou žací trojkombinaci bez kondicionéru. Žací stroj je vybaven inovativní žací lištou SmartCut a nabízí záběr od 8,60 m do 8,90 m. Praktikové uvádějí plošný výkon mezi 10 a 12 ha za hodinu.

Krone

Základem žacího stroje je žací lišta SmartCut se změněnou vzdáleností mezi žacími disky. Disky se směrem dopředu od sebe rozbíhají. Takže se dráhy nožů více překrývají. Díky větší vzdálenosti mezi disky, jsou i velké objemy píce dopravovány dozadu rychle a čistě. Výsledkem je větší plošný výkon a menší riziko ucpání.

Tvarování řádků, při kterém je píce otáčejícími se disky směřována na střed, funguje komfortně. Stroj EasyCut B 890 je možné při práci na souvrati nebo na klínovitých plochách na jedné straně zvednout.

Šířku záběru lze nastavit rychle a jednoduše v krocích po 15 cm. Krone přesvědčí i při přepravě. Řádnou a bezpečnou přepravu zaručuje Q-sklápění. Žací kombinaci Easy Cut B 890 lze zaparkovat nejen v pracovní poloze, ale také v přepravní poloze, což uspoří místo. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.