Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový lis Case IH RB HD Pro dokáže slisovat až 30 tun materiálu za hodinu

Zveřejněno: 16. 5. 2022

Case IH rozšiřuje svou řadu lisů s variabilní komorou o nový lis Case IH RB HD Pro. Výkonný stroj, který byl představen na veletrhu Agra v Lipsku, je určen pro zemědělské podniky a poskytovatele služeb.

Nový lis Case IH RB HD Pro.

Nový lis Case IH RB HD Pro dokáže lisovat jak mokrou hmotu, tak suché seno nebo slámu do úhledně tvarovaných balíků s vysokou hustotou. Pro maximální výkonnost a spolehlivost používá Case IH robustnější komponenty. Lis má celkově méně pohyblivých dílů.

„Víme, že pro zemědělce a poskytovatele služeb, kteří lisují 10 000 a více balíků ročně, jsou spolehlivost a odolnost velmi důležitými kritérii. Nové lisy Case IH RB HD Pro byly proto optimalizovány tak, aby zajistily požadovanou hustotu balíků a konzistentní průměr balíků bez ohledu na plodinu," říká Michal Jankowski, produktový marketingový manažer společnosti Case IH.

Za tímto účelem byly u nových lisů Case IH RB HD Pro zesíleny a zvětšeny válce a hřídele, stejně jako zadní vrata. Zároveň zde byla zavedena výkonnější převodovka a hnací ústrojí, které umožňují lisovat vyšší počet balíků za hodinu. Pro optimalizaci spolehlivosti a přístupu k údržbě byl mimo jiné snížen počet hnacích řetězů a válečků.

Lis Case IH RB HD Pro disponuje robustnějšími díly.
Lis Case IH RB HD Pro disponuje robustnějšími díly.

Case IH RB HD Pro dokáže slisovat až 30 tun materiálu za hodinu. Jednoduše lze nastavovat různé délky řezanky pro slámu, seno nebo siláž. Díky mimořádně velkému průměru rotoru se lze v maximální možné míře vyhnout ucpání; pokud k ucpání přece jen dojde, přijde vhod nová aktivní padací podlaha.