Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nový zrnový procesor Kemper pro sklízecí řezačky

Zveřejněno: 27. 6. 2019

Společnost Maschinenfabrik Kemper oznámila, že uzavřela strategickou dohodu s americkou společností Scherer Inc. Tímto krokem chce Kemper, který mimo jiné vyrábí sklizňové adaptéry pro řezačky, svým zákazníků nabídnout zrnový procesor a válce pro různé značky řezaček.

Nový Kemper ProfiCrackers TM bude k dispozici v sezóně 2020

Již v minulosti John Deere do svých řezaček instaloval procesory Scherer. Nyní Kemper přebírá distribuční práva na procesory a náhradní válce Scherer pro jiné značky sklízecích řezaček, a to v Evropě, na Dálném a Středním východě, ve státech SNS a Jižní Americe, s okamžitou platností.

„Po důkladném vyhodnocení globálního obchodu se sklízecími stroji jsme zjistili, že produkty společnosti Scherer by nám umožnily rozšířit naši celkovou produktovou nabídku,“ řekl zástupce společnosti Kemper Georg Wigger. Celá produktová řada zrnových procesorů bude součástí prodejních kanálů Kemper. Zajišťován samozřejmě bude i servis a prodej náhradních dílů na světové úrovni.

Scherer bude vyrábět nové procesory podle specifikací společnosti Kemper (všechny komponenty budou vyráběny v metrických rozměrech a budou podléhat přísným kontrolám kvality). Procesory se budou prodávat v barvě značky Kemper pod názvem ProfiCracker TM.

Kemper ProfiCracker TM se vyznačuje robustními komponenty, jako jsou válce, hřídele a ložiska. Speciální povrch válců TwinCut zajišťuje perfektní zpracování hmoty. Narušují průchozí hmotu a zrna ve dvou směrech a tím zajišťují vysokou intenzitu narušení všech materiálů, nezávisle na délce řezanky. Mezi speciální vlastnosti patří měření teploty na ložiskách, čímž je umožněno nepřetržitého monitorování stavu ložiska a varování obsluhy řezačky před vysokými teplotami, které často indikují možnou poruchu. Je také snadnější naplánovat preventivní servis a v důsledku toho se lze vyhnout velkým škodám a nechtěným prostojům v terénu. Patentovaná konstrukce umožňuje snadný přístup do procesoru.

Kromě nového produktu ProfiCracker TM bude Kemper dodávat také náhradní válce pro řezačky Claas a Krone. Procesorové válce pro současné sklízecí řezačky Claas a Krone budou tento rok k dispozici v omezeném počtu. Kemper ProfiCrackers TM bude oficiálně dostupný pro sezónu 2020, pár řezaček s ním bude pracovat již tuto sezónu.

Kemper je přední výrobce sklizňových adaptérů. Společnost Kemper od roku 1997 vlastní John Deere. Podle jejich údajů je 50 % všech řezaček vybaveno kukuřičným adaptérem Kemper. Společnost Scherer Inc., se sídlem v Jižní Dakotě, je výrobce zrnových procesorů a válců pro řezačky. Společnost Scherer je předním výrobcem těchto výrobků ve Spojených státech.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kemper

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.