Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Novým importérem strojů Krukowiak do České republiky se stala firma POL-AGRO Maszyny a.s.

Zveřejněno: 14. 2. 2024

Firma Krukowiak je v Polsku lídrem ve výrobě postřikovačů a techniky na sklizeň zeleniny.

Krukowiak mimo jiné vyrábí postřikovače.

Vlastní nápady a trpělivost – tato slova popisují celou historii skupiny Krukowiak, která vznikla v roce 1977 v Redcz Krukowe, v malé domácí dílně. Po návratu z armády chtěl Janusz Borkowski pracovat na farmě svých rodičů. Vzhledem k tomu, že v těchto těžkých časech nemohl koupit stroje na polském trhu, začal je sám vyrábět pro vlastní potřebu.

Když sousedé pana Borkowského viděli, jak si jeho stroje vedou, začali se o ně více zajímat. A tak Janusz Borkowski začal vyrábět stroje také pro potřeby místních farmářů. Kromě svých nápadů a znalostí neměl žádný kapitál.

Společnost Krukowiak vznikla téměř z ničeho, stačila vášeň, tvrdá práce a úsilí lidí, kteří tuto společnost tvoří dodnes. Závod se začal rozšiřovat a rozvíjet. O 10 let později vznikl jeden z prvních soukromých podniků tohoto typu v Polsku konstruující stroje pro zemědělce. Jelikož majitel byl sám zemědělec, dokonale znal potřeby polského farmáře, proto se stroje vyráběly na míru.

Vyráběly se bagry, sklízecí stroje na brambory a zeleninu, drtiče natě, sadové sekačky a postřikovače. V 80. a 90. letech se stroje prodávaly pouze na polském trhu. V polovině 90. let začala společnost expandovat na trhy západní a východní Evropy a v současné době vyváží do 40 zemí (včetně Evropy, Ameriky a Austrálie).

Zaměstnanci společnosti POL-AGRO Maszyny a.s. během návštěvy závodu.
Zaměstnanci společnosti POL-AGRO Maszyny a.s. během návštěvy závodu.

V následujících letech vznikly první sériové stroje pro sklizeň zeleniny. Závod také začal vyrábět první tažené postřikovače, vybavené inovativními hydraulickými rozkládacími rameny a manžetami pro pomocné proudění vzduchu. V té době šlo o naprostou novinku na polském trhu.

Koncem minulého století byly stroje vybavovány elektronikou umožňující velmi ekologickou aplikaci přípravků na ochranu rostlin.

Posláním společnosti Krukowiak je reagovat na potřeby farmářů a řešit jejich problémy, což zaručuje stabilní rozvoj společnosti. Neaspiruje na mezinárodní koncern, ale chce být nejlepší v tom, co dělá. V Polsku je nesporným lídrem ve výrobě postřikovačů a techniky na sklizeň zeleniny.

Nabízené produkty Krukowiak

1) Postřikovače

Nesené postřikovače Krukowiak

Firma Krukowiak umí vyrobit jak zcela jednoduchý malý postřikovač ovládaný plně mechanicky, tak nesený velký postřikovač ovládaný pomocí elektroventilů a GPS a navíc i s přední nádrží. U nesených strojů činí objem nádrže 400 – 1 900 litrů. Ramena jsou skládaná do písmene X, či do obdélníku. Velká výhoda tkví v tom, že firma klade důraz na individuální podmínky zákazníka. Pokud není požadavek zákazníka v ceníku, ráda se mu bude věnovat.

Nesené postřikovače Krukowiak.
Nesené postřikovače Krukowiak.

Tažené postřikovače Krukowiak

Tažené postřikovače jak pro menší, střední tak velké podniky. Objem nádrží od 1 000 do 6 000 litrů pro náročné zákazníky. Postřikovače lze vybavit nejmodernějšími technologiemi včetně rozhraní ISOBUS. Možnost hliníkových ramen renomovaného, francouzského výrobce.

Tažené postřikovače Krukowiak.
Tažené postřikovače Krukowiak.

Postřikovače do sadů Krukowiak

Nesené i tažené verze od 400 do 2 000 litrů vhodné pro sady, vinice i chmelnice, možná i individuální výroba na míru.

Samojízdné postřikovače Krukowiak

Motor Caterpillar, objem nádrže 4 000 litrů, velmi komfortní kabina, hliníková ramena francouzského výrobce, hydropohon, možnost samostatně vypínat trysky.

Samojízdné postřikovače Krukowiak.
Samojízdné postřikovače Krukowiak.

2) Zelinářská technika Krukowiak

Vyorávače brambor Krukowiak

Vyorávače brambor, tzv. teky, se stále těší velké oblibě hlavně u malých pěstitelů. Kromě klasických Teků jsme schopni nabídnout i mini-kombajn na sklizeň brambor Krukowiak Minipyrus či větší stroj již pro střední pěstitele Krukowiak Pyrus II.

Vyorávače brambor Krukowiak.
Vyorávače brambor Krukowiak.

Třídicí linky brambor Krukowiak

Pro malé i velké pěstitele, opět individuální přístup. Lze kombinovat s různými příjmy a dopravníky, vhodné i pro cibuli.

Třídicí linky brambor Krukowiak.
Třídicí linky brambor Krukowiak.

Stroje pro cibuli Krukowiak

Stroje pro cibuli Krukowiak.
Stroje pro cibuli Krukowiak.