TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Platforma GrainTerminal pro obchodování online přichází s novinkami pro rok 2022

Zveřejněno: 28. 12. 2021

Internetová platforma Grain Terminal je určena všem, kteří obchodují s obilím. Je tedy vhodná nejen pro obchodníky, ale i pro producenty a pro navazující zpracovatele jako jsou mlýny, výrobny krmných směsí, exportéři a další. Jde o webové prostředí pro snadné obchodování mezi účastníky trhu obilovin, zrnin a olejnin s cílem vytvořit jednotné „tržiště“.

Grain Terminal je velmi jednoduchý a intuitivní nástroj, díky kterému máte možnost oslovit na jednom místě prostřednictvím jedné nabídky několik potencionálních nákupčích.

GrainTerminal mohou zdarma využívat pouze registrovaní a ověření uživatelé, kteří jsou plátci DPH.

Za vznikem platformy stojí společnost Pawlica, která se zabývá kompletními realizacemi skladů na obilí. S prvotní myšlenkou usnadnit a nabídnout tržní prostředí prostřednictvím této platformy přišel Ing. Petr Pawlica MBA, na jaře 2017, během roku 2018 probíhaly první informativní semináře a již v roce 2019 proběhly první obchody.

Jednatele společnosti Ing. Petra Pawlicu jsme také oslovili s dotazem, jak vidí obchodování pro nadcházející sezónu.

Ohlédnutí za sezónou 2021

„Předně bych chtěl poděkovat všem současným zákazníkům za letošní úspěšnou obchodní sezónu. V letošním roce jsme uzavřeli v automatickém režimu obchodu přes naší aplikaci 90 obchodů s celkovou kapacitou přes 20.000 t! Jde o výrazné zlepšení a věříme, že v dalším roce to bude ještě lepší,“ uvedl Ing. Petr Pawlica MBA jednatel společnosti.

Co nového pro Grain Terminal svým zákazníkům přinášíte?

„Aby se obchodní prostředí aplikace Grain Terminal mohlo zlepšovat, museli jsem udělat ve využívání naší aplikace změny,“ podotkl Petr Pawlica a vysvětlil, že z 350 uživatelů Grain Terminalu obchodují a jsou aktivní jen někteří, a tak se firma rozhodla zpoplatnit jejich služby a vybrat ty uživatele, kteří o aplikaci a poskytované služby mají opravdu zájem. „Ti, co budou aktivně obchodovat, budou mít aplikaci i služby nadále zdarma,“ zdůraznil Petr Pawlica s tím, že ti, co budou chtít využívat pouze jejich služby, tj. denní ceny a monitoring trhu, budou platit poplatek 1.000 Kč/ měsíčně. Těm, co nemají zájem ani o obchod nebo informace, budou nuceni jejich službu ukončit.

Novým uživatelům je nabídnuta pro první obchody telefonická podpora a také osobní setkání s obchodní zástupkyní paní Adélou Müllerovou, která vysvětlí, jak aplikace funguje a dohodne se zákazníky bezplatnou dobu.

Platforma GrainTerminal pro obchodování online přichází s novinkami pro rok 2022.
Platforma GrainTerminal pro obchodování online přichází s novinkami pro rok 2022.

Petr Pawlica také zmínil, že webová aplikace Grain Terminal snadno propojuje výrobce a farmáře v oblasti obilovin a olejnin. Toto rozhraní využívají pouze jejich prověření uživatelé, kteří májí k dispozici jednoduchý nástroj pro bezpečné obchodování.

Společnost by ráda oslovila nové zájemce, kteří díky této aplikaci dostanou aktuální informace o cenách na trhu, které se vytváří a aktualizují každých 60 minut!

A jaké jsou hlavní výhody aplikace GRAINTERMINAL?

„Grain Terminal je velmi jednoduchý a intuitivní nástroj, díky kterému máte možnost oslovit na jednom místě prostřednictvím jedné nabídky několik potencionálních nákupčích, a ještě toho dne získat nabídku od Vašeho budoucího obchodního partnera. Díky online obchodování si sami určujete, za jakou cenu budete Vaše zboží obchodovat,“ vyzdvihl výhody jednatel společnosti Pawlica.