Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Ploeger testuje první pětikolové aplikátory. Vyplní mezeru po TerraGatorech

Zveřejněno: 18. 6. 2018

Nizozemská společnost Ploeger testuje své první pětikolové aplikační stroje, které rozšíří aktuální nabídku tříkolek.

Ploeger má všechná kola natáčecí

Tím, jak společnost AGCO zastavila v Evropě výrobu svých aplikátorů TerraGator, se na trhu objevila mezera. Mezeru nyní chce vyplnit Ploeger s tříkolkami a novými pětikolovými aplikátory. Ploeger se dokonce od tohoto roku stal oficiálním servisním partnerem pro současné stroje Challenger TerraGator v Evropě, takže s aplikátory má zkušenosti i po servisní stránce.

Ploeger nyní představil nový typ AT5105. Pro letošní rok je plánováno vyrobit pět strojů. Dva jsou již před finálním dokončením ve výrobním závodě společnosti v Roosendaal (NL). Ty budou určeny pro severoamerický trh, další stroje by už měly být k dispozici i v Evropě.

Koncept modelu AT5105 je totožný s konceptem tříkolky AT4103, která se vyrábí od počátku tohoto roku. Model AT4103 používá stejnou kabinu, podvozek, software a ovládací prvky. I převodovka ZF Eccom CVT je totožná, stejně jako odpružená kabina Claas.

Jiný je ale výkon motoru. Výkon 550 koní dodává 12válcový a 12litorvý motor Scania DC13 (Tier 4 Final). Dalším rozdílem jsou dvě zadní mechanicky poháněné a řízené nápravy, což umožňuje příznivý poloměr otáčení.

AT5105 bude k dispozici v omezeném počtu od roku 2019. Ceny ještě nebyly stanoveny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ploeger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.