AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Plynulá převodovka nově i pro inovované kompaktní traktory John Deere 6M

Zveřejněno: 5. 8. 2020

Nové traktory John Deere modelové řady 6M byly představeny na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica minulý rok. Od ledna jsou tyto traktory z německé továrny v Mannheimu dodávány zákazníkům. Po půl roce firma John Deere přichází s dalšími novinkami týkajících se řady 6M.

Modelová řada traktorů John Deere 6M

John Deere chce s novou modelovou řadou traktorů 6M navázat na velmi úspěšné traktory 6430 Premium. Nové modely řady 6M nabízejí ve srovnání s předchůdci díky kompaktní kapotě lepší výhled z kabiny vpřed a díky krátkému rozvoru také vyšší obratnost. Traktory 6M se čtyřválcovým motorem mají poloměr otáčení pouhých 4,35 m. Přes kompaktní konstrukci činí maximální přípustná celková hmotnost 10,45 tun a užitečné zatížení až 4,7 tun, což činí tento stroj, dle sdělení zástupců firmy John Deere, v dané kategorii bezkonkurenčním.

John Deere nyní přichází s dalšími inovacemi, které nabídnou ještě vyšší komfort. Traktory s čtyřválcovým motorem bude možné vybavit plynulou převodovkou AutoPowr s funkcí AutoClutch, výjimkou modelu 6145M. Stejně jako u traktorů modelové řady 6R se převodovka vyznačuje velmi snadnou obsluhou a vysokou účinností. Plynulá převodovka se bude moci kombinovat se třemi provedeními kabiny, nejkomfortnější variantou bude s konzolou CommandArm. Další typy převodovek budou nadále v nabídce – jde o převodovky PowrQuad, AutoQuad a CommandQuad s funkcí AutoClutch. Každý si tak může nakonfigurovat traktor přesně podle svých požadavků (včetně převodovek a jejich ovládání), což je v tomto segmentu poměrně ojedinělé.

U inovovaných traktorů 6M zůstane na rohovém sloupku displej AutoTrac spolu s ovládacím monitorem. Pokud bude traktor vybaven přípravou pro systém automatického řízení AutoTrac, bude ke spuštění navigace potřebovat pouze přijímač StarFire.

Větší šestiválcové modely 6175M a 6195M mohou být nyní na přání vybaveny hydraulickým čerpadlem s průtokem 155 l/min.

John Deere uvádí, že zejména menší modely 6M se zkosenou kapotou jsou ideálními stroji pro osazení čelním nakladačem. John Deere nedávno představil inovované univerzální a lehké čelní nakladače řady M.

John Deere současně představil i novou vlajkovou loď o výkonu až 388 koní v modelové řadě traktorů John Deere 7R a rovněž oznámil, že systém pro zvýšení produktivity a efektivity práce bude standardní výbavou u traktorů John Deere 6R.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.