Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Pneumatický secí stroj Pöttinger Aerosem VT je nově k dispozici se záběrem šest metrů

Zveřejněno: 25. 10. 2022

Po velkém úspěchu tažených pneumatických secích strojů Pöttinger Aerosem VT s pracovním záběrem 5 metrů přichází firma Pöttinger na trh s verzí s pracovním záběrem 6 metrů.

Pneumatický secí stroj Pöttinger Aerosem VT 6000 DD je nově k dispozici se záběrem šest metrů.

Pneumatický secí stroj Pöttinger Aerosem VT využívá pneumatikový pěch s pneumatikami o průměru 800 mm. Pěch snižuje tlak na půdu a valivý odpor. Speciální pneumatiky se také postarají o optimální utužení řádků s osivem. Precizní uložení osiva provádí dvoudiskové botky DUAL DISC.

Podélně dělený zásobník je nyní u secího stroje Pöttinger Aerosem VT 6000 DD k dispozici s kapacitou až 4 600 litrů. Verze s šířkou 5 metrů pojme 2 800 litrů. Zásobník je rozdělen v poměru 50:50 podél směru jízdy. Nově navržený tlakový dávkovací systém Pöttinger Aerosem je určen pro nejvyšší aplikační rychlosti při dávkování osiva. Zajišťuje přesnou aplikaci různých typů osiva i v nejnáročnějších pracovních podmínkách. Každá strana zásobníku má samostatnou dávkovací jednotku, která je spojena do jednoho výsevního potrubí.

Secí stroj Pöttinger Aerosem VT 6000 DD lze provozovat v kombinaci s rotačními bránami, které připraví seťové lůžko.
Secí stroj Pöttinger Aerosem VT 6000 DD lze provozovat v kombinaci s rotačními bránami, které připraví seťové lůžko.

Secí stroj Pöttinger Aerosem VT 6000 DD využívá osvědčené dvoudiskové secí botky DUAL DISC, které zaujmou přesným ukládáním osiva i v těch nejnáročnějších podmínkách. K dispozici jsou přesazené disky pro tvorbu úzkého žlábku a bezproblémové uložení osiva v půdách s velkým množstvím rostlinných zbytků.