Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Po třech letech přichází vylepšený secí stroj GRIMME Matrix

Zveřejněno: 4. 1. 2019

Na veletrhu Agritechnica 2015, představila společnost Grimme, mechanický přesný secí stroj Matrix pro setí řepy, čekanky a řepky. Stroj je k dispozici jako verze s 12 nebo 18 řádky, a to buď o šířce řádků 45, 48 nebo 50 cm. Pro rok 2019 nabízí secí stroj několik inovací.

Grimme Matrix.

Novinkou je pro lepší pohodlí řidiče k dispozici volitelně 12,1 palcový ovládací terminál CCI 1200, který může být mimo jiné používán k paralelnímu zobrazení několika obrazů. Úprav se dočkaly hydraulické válce na hlavním rámu a nyní je možné otáčet podpěrnými koly bez použití nářadí. To by mělo zajistit lepší údržbu secích jednotek. Zásuvka pro připojení systému pro vyprazdňování zbytků byla přesunuta do zadní části stroje.

Pro ještě větší přesnost byla výroba separačních jednotek optimalizována ve spolupráci s dodavatelem. Rozsáhlé testy za velmi rozdílných podmínek přinesly velmi dobré výsledky i při vysokých rychlostech.

Pro secí stroj Matrix 1200 je k dispozici ofsetový rám, který umožňuje secím jednotkám nepracovat tam, kde jezdí kola traktoru. Výhodou je hladší průběh výsevních jednotek a výsledkem je přesnější výsev.

Na přání je možné dokoupit robustní parkovací podložky, které chrání opěrná kola před deformací během delší doby parkování. Nové těsnicí kroužky na 10litrových secích boxech jsou nyní přesně naprogramované pomocí počítače, takže se těsnění ideálně uzavře a opotřebení se může výrazně snížit.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.