Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Polovina potřebné elektřiny pro výrobu příslušenství Hauer pochází z fotovoltaických systémů

Zveřejněno: 20. 12. 2020

Rakouský výrobce čelních nakladačů, závěsů a dalšího příslušenství Hauer potřebuje přibližně 1.560.000 KWh elektřiny ročně pro zajištění výroby.

Výrobní závod Hauer

Výrobní závod se nachází v lokalitě Statzendorf v Dolním Rakousku. Hauer nyní uvedl do provozu jeden z největších fotovoltaických systémů v Dolním Rakousku.

S více než 2500 fotovoltaickými moduly pochází nyní asi polovina elektřiny potřebné pro výrobu ze solární elektrárny. O víkendech mimo výrobu se část přebytečné energie používá k nabíjení vozového parku složeného z elektrických vysokozdvižných vozíků. Hauer už dříve ve dvou halách spustil nový systém odsávání spalin za účelem dosažení dobré kvality ovzduší na pracovišti.

Hauer také vyrábí širokou škálu adaptérů k traktorovým, teleskopickým a kolovým nakladačům. Lopaty, lopaty s přidržovačem, vykusávací vidle, paletizační vidle vč. otočných, napichávací bodce a chňapky na kulaté balíky, rampovače a manipulační adaptéry na kulatinu, pracovní plošiny aj. Různé provedení upínání EURO, JCB Q-FIT, ORIGINÁL HAUER, MANITOU aj. Prodejcem tohoto příslušenství je BV Technika.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Hauer

1) z podkladů Hauer


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.