Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

PONSSE vyrábí svůj 18 000. lesní stroj

Zveřejněno: 1. 6. 2022

V závodě společnosti PONSSE ve Vieremä byl dokončen 18 000. lesní stroj PONSSE. Tento stroj PONSSE Elk bude po předání sloužit společnosti VMC Bois ve Francii.

Ponsse vyrábí svůj 18 000. lesní stroj.

„Těžba dřeva je odvětví s vysokými nároky, které vyžaduje důkladné odborné znalosti, odhodlání a úzkou spolupráci. Takto lze charakterizovat také náš partnerský vztah se společností VMC Bois. Mám dobrý pocit z dodání tohoto stroje společnosti VMC Bois a rád bych jí poděkoval za vynikající spolupráci,“ říká Marko Mattila, ředitel prodeje, marketingu a služeb.

„Naše spolupráce se společností PONSSE začala před několika lety poté, co jsme koupili použitý stroj PONSSE Ergo. V partnerství jsme pokračovali nákupem několika nových strojů a dnes jsme zde ve Vieremä převzali 18 000. stroj PONSSE. Naše spolupráce je produktivní a s tímto partnerským vztahem jsme velmi spokojeni,“ říká Alexandre Collomb, jeden ze tří majitelů společnosti VMC Bois.

VMC Bois vlastní čtyři stroje PONSSE a působí převážně ve východních částech střední Francie. Tato společnost byla založena v roce 2009 a v současné době má 27 zaměstnanců. VMC Bois se také zabývá pilařstvím a vyrábí energii ze štěpky.

PONSSE Elk – všestranná a svižná vyvážecí souprava

PONSSE Elk je vysoce všestranná a svižná vyvážecí souprava patřící k menším strojům střední velikostní třídy. Stroj PONSSE Elk nabízí bezkonkurenční nosnost ve své velikostní třídě. Má motor s nízkou spotřebou a velkou palivovou nádrž, které prodlužují intervaly doplňování paliva. Lze s jistotou říci, že PONSSE Elk je vynikající stroj pro místa probírky, v nichž musí stroje pokrýt dlouhé vzdálenosti. Živý motor, působivý točivý moment a robustní nakladač stroje PONSSE Elk umožňují pohodlnou práci, zejména když se může operátor těšit z nejprostornější kabiny na trhu včetně ergonomických ovládacích prvků.

Sériová výroba vyvážecích souprav PONSSE Elk začala v roce 2005 a od té doby bylo dokončeno přes 1000 kusů, které byly dodány do více než 20 zemí a osvědčily se v reálných podmínkách po celém světě.

PONSSE je rodinný podnik, který začal jako sen Einariho Vidgréna a dnes působí v odvětví těžby dřeva ve více než 40 zemích. Podnikání společnosti PONSSE klade silný důraz na těžbu šetrnou k životnímu prostředí a výzkum a vývoj řízené zájmy zákazníků. Všechny lesní stroje PONSSE se stále vyrábějí v rodném městě společnosti Vieremä v severní Savonii.