Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Pöttinger dosáhl druhého největšího obratu v historii. Na výsledcích se podepsal koronavir

Zveřejněno: 8. 9. 2020

Pöttinger dosáhl ve finanční roce 2019/2020 obratu 366 milionů eur, což je druhý největší v historii firmy. To odpovídá poklesu o 4 % ve srovnání s rekordním výsledkem z předchozího roku, ale nárůst o více než 3 % ve dvouletém srovnání.

Žací stroje Pöttinger

Nejvíce se prodává technika na sklizeň pícnin (70 %), technika na zpracování půdy a setí tvoří téměř 30 %. Prodej náhradních dílů i přes pandemii koronaviru rostl.

60 % tržeb bylo dosaženo v Německu, Francii, Rakousku, Polsku, České republice a Švýcarsku. Největšími individuálními trhy jsou opět Německo s 19 % a Francie s 15 % tržeb. Naštěstí byly prodeje na obou trzích v minulém období téměř stejné. Vedle Německa a Francie je Rakousko stále jedním z nejsilnějších jednotlivých trhů. Ve srovnání s předchozím rokem zůstal podíl Rakouska na celkových tržbách stejný a v uplynulém finančním roce činil 10 %.

Poklesy způsobené pandemií Covid-19 v některých evropských zemích byly částečně kompenzovány růstem prodeje v zámoří: absolutními průkopníky jsou zde Austrálie s + 68 % a USA s + 67 %. Mezi země s rostoucí poptávkou patří evropské země, jako je Belgie, Dánsko a Švédsko nebo některé země SNS, jako je Kazachstán a Bělorusko, a také Čína a Japonsko.

Nový výrobní závod Pöttinger

Pöttinger oslaví v roce 2021 své 150. výročí. Tato pozoruhodná událost je završena dokončením první fáze výstavby čtvrtého závodu: v St. Georgenu, nedaleko od sídla společnosti, se staví nový montážní závod pro lisy na kulaté balíky a velké shrnovače.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.