AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger ve svém jubilejním roce hlásí rekordní obrat

Zveřejněno: 5. 9. 2021

Navzdory obrovským výzvám, které pandemie přinesla, dosáhla rakouská rodinná firma Pöttinger dalšího úspěchu ve své 150leté historii. V hospodářském roce 2020/2021 dosáhl Pöttinger nejvyššího obratu ve své historii ve výši 405 milionů eur a poprvé překročil hranici 400 milionů eur.

Výrobní závod v Grieskirchenu

V porovnání s předchozím rokem došlo k nárůstu o 11 procent. 88 % vyrobených strojů je exportováno. Sortiment výrobků je praktický a rozmanitý: pokrývá potřeby malých farem v alpském regionu i požadavky velkých farem. Technika pro sklizeň pícnin tvoří hlavní pilíř prodejů.

Téměř 60 procent celkového obratu bylo dosaženo v Německu, Francii, Rakousku, Polsku, Švýcarsku a Velké Británii. Největšími jednotlivými trhy jsou opět Německo s 18 procenty a Francie s 15 procenty obratu. Dobře se vyvíjí i Kanada a Austrálie. Rusko dokonce zaznamenalo nárůst obratu o 151 %.

Počet zaměstnanců se oproti předchozímu roku mírně zvýšil na 1 929.

Nedávno byl otevřen nový montážní závod v St. Georgen (nedaleko sídla v Grieskirchenu - AT). U příležitosti otevření na začátku června 2021 se konalo také slavnostní položení základního kamene pro další rozšíření závodu, aby bylo možné zvládnout rostoucí počet objednávek.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.