Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Přepínací oddělovač Grimme ChangeSep: Úplná flexibilita při volbě druhého oddělovače

Zveřejněno: 18. 10. 2023

Mnoho podniků během posledních let rozšířilo svoji paletu produktů a pěstují kromě různých odrůd brambor pro různé způsoby používání (konzumní, škrobové a další zpracování) také cibuli. Pěstování se díky růstu podniků rozšiřuje na stále větší a různorodé plochy. Na základě toho rostou také požadavky ohledně možností používání sklízečů brambor. Centrem zájmu jsou především oddělovače, u kterých zatím neexistovalo žádné vhodné řešení pro přepínání mezi stíracími válci a prstovým pásem.

Při používání „ClodSep“ je možné používání pásu na příměsi.

Přepínací oddělovač „ChangeSep“ umožňuje pohodlné přepínání 2. oddělovače u dvou oddělovacích strojů jako je Grimme EVO 290. Během méně než 2 minut lze hydraulicky z kabiny provést změnu mezi prstovým pásem („ClodSep“) a stíracími válci („EasySep“). Změna sklonu prvního a druhého oddělovače je nadále neomezená. Navíc lze individuálně a plynule nastavit rychlost obou oddělovačů, čímž lze vyorávač vždy a téměř bez kompromisů přizpůsobit na různé podmínky a kultury. Díky nabírání TerraControl polovičními hrůbkovými válci, kterými lze nabírat brambory z hrůbku a cibule z řádků, je možné stisknutím tlačítka přestavit sklízeč brambor na sklízeč cibule. Bez nutnosti provádět montážní práce na nabírání nebo na oddělovači.

Přepínací oddělovač nemá vliv na přepravní šířku na silnici. Integrace obou oddělovačů na jednom stroji navíc umožňuje lepší možnost odprodeje existujících a opotřebených strojů.

ChangeSep se již používá na Grimme EVO 290 a bude během této sezóny hojně používán i na dalších strojích.